Nieuws

Nieuwe keuken en ander interieur voor Spetters in Breskens

Spetters in Breskens gaat restylen. Eigenaar Laurent Smallegange grijpt dit jaar meerdere momenten aan om onderdelen in het restaurant aan te passen. Er komt een nieuwe keuken, het interieur verandert en de toiletten worden aangepakt.

Laurent start in april met een uitbreiding van de keuken. De bar maakt daarbij plaats voor de koude keuken en het deel dat nu dienst doet als kouden keuken, wordt onderdeel van de warme keuken.

Niveau gerechten verder omhoog
Dit gebeurt zonder verlies van het aantal couverts, zo laat de chef-kok en eigenaar weten. ‘De keukenaanpassing betekent meer ruimte voor de koks én meer mogelijkheden voor de bediening vanwege het verplaatsen van de bar.’

Doel van de aanpassingen, die tweeënhalve week duren, is dat het niveau van de gerechten verder omhoog kan.

Interieur Japandi
De huidige Scandinavische inrichting van het restaurant verandert in Japandi-stijl, waardoor het interieur Japans en Scandinavisch design combineert, en warmte en rust krijgt.

De kleurstelling verandert eveneens en ook de toiletten worden aangepakt. ‘We gaan veranderingen gefaseerd doorvoeren, zodat we de gasten meenemen in onze ontwikkeling.’

Wat volgens Laurent niet wijzigt, is het magnifieke uitzicht over de Breskense haven en het water van de Westerschelde.

Oosterscheldekreeft
Tijdens de verbouwing in april wordt het keukenpersoneel tijdelijk overgeplaatst naar restaurant De Kluiver, gelegen in hetzelfde pand en ook eigendom van Laurent. De koks gaan daar dan aan de slag met Oosterscheldekreeft. Als gast kun je kiezen uit acht verschillende gerechten.

Lees ook:
Zeeuwsche Zoute: eeuwenoude traditie terug in Zeeland
Claudia en Jannis Brevet stoppen met Inter Scaldes in Kruiningen
Overnachten op het water bij Strandhotel Cadzand-Bad

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Genieten van skrei: chardonnay erbij en smullen maar

Volgend artikel

Eric Swaghoven: ‘Venloosch Frietei typisch voor deze streek’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.