Nieuws

Nieuwe kamers voor Hotel Casa in Amsterdam

Het Amsterdamse Hotel Casa, gelegen aan de Eerste Ringdijkstraat, lanceert haar nieuwe kamers. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vernieuwing van het complete interieur.

Het hotel, dat sinds eind jaren ‘50 bekend staat om zijn hybride concept, biedt met de kamers de perfecte uitkomst voor zowel hotelgast als student. Hoewel deze gedurende het jaar naast elkaar bewegen, is het in de zomermaanden ruim baan voor de hotelgast: ieder jaar tussen 31 mei en 1 oktober zijn de kamers exclusief beschikbaar voor hotelgasten. Ook dit jaar zijn de kersverse kamers de hele zomer open voor boekingen. 

Uniek hotelconcept
‘Young at heart’ is de lijfspreuk van Hotel Casa, dat zijn oorsprong vindt in de jaren ‘50. Vier ambitieuze studenten die als doel hadden de woningnood onder studenten op te lossen, besloten de kamers ook gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten.

Zo kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Niet alleen zorgt dit er ieder jaar voor dat 350 studenten een dak boven hun hoofd hebben, het zorgt binnen Casa ook voor een bijzondere en inspirerende mix van mensen. Het bijbehorende Restaurant East en populaire dakterras GAPP, een biertuin die ook onder locals populair is, zorgen er bovendien voor dat het de student en hotelgast aan niets ontbreekt.

De dubbelfunctie van het hotel is terug te vinden in de kleinste details. Zo zijn kamers voorzien van een rails aan de muur: voor de hotelgast hangt hier een print, maar de student kan hier juist persoonlijke foto’s plaatsen. Het hoofdbord van het bed is van vilt, zodat er met punaises ingeprikt kan worden en onder het bed zitten grote lades, die zorgen voor voldoende opbergruimte. 

Studio Mae Engelgeer is medeverantwoordelijk voor materiaalkeuze en het motief van de gordijnen, het tapijt en de bedsprei en door creatief bureau Lesley Moore is de huisstijl doorgevoerd in kenmerkende CASA comics en associatieve woorden die overal in de kamers en gangen zijn terug te vinden. Alles in de energieke en vrolijke kleuren binnen de huisstijl van het hotel. Zo is overal over nagedacht, met als gemeenschappelijk doel een plek te creëren waar student en hotelgast zich thuis voelt. 

Over Hotel Casa 
Eind jaren ’50 werd Hotel Casa opgericht met als doel woningnood onder studenten op te lossen. Door kamers door het jaar heen gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Naast een gelegenheid om te overnachten is Hotel Casa de afgelopen jaren ontpopt tot een heuse hotspot met specialty coffeebar, restaurant EAST en dakterras GAPP.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Expositie over Elizabeth Taylor bij Kimpton De Witt in Amsterdam

Volgend artikel

Arrangement Kaatje bij de Sluis: amusemenu, ontbijt en overnachting

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.