Nieuws

Nieuwe eigenaar Aan de Zweth: ‘Maakt cirkel rond’

Het met een Michelinster bekroonde Aan de Zweth in Schipluiden heeft een nieuwe eigenaar. Per 1 maart draagt Joris Peters de exploitatie over aan Justin Koopman, die de eetgelegenheid gaat exploiteren met zijn partner Indy Chiron Akkermans. De twee willen het huidige niveau voortzetten.

De 33-jarige Justin begon zijn culinaire loopbaan bij Zeezout in Rotterdam en was daarna actief in de keukens van onder andere FG Restaurant, Parkheuvel (beide Rotterdam) en ’t Ganzenest in Rijswijk.

Op het cv van zijn partner Indy (27) staan onder meer de Rotterdamse zaken HMB, Amarone, Fred en FG Restaurant. Beiden waren al werkzaam bij Aan de Zweth, de eetgelegenheid die ze nu dus overnemen.

Justin Koopman

‘Wij hadden al langer de wens om een eigen zaak te starten en waren al jaren verliefd op deze droomlocatie aan het water’, aldus Justin.

‘Ik ben opgegroeid in Rotterdam en de regio trouw gebleven. Dat Joris ons de kans heeft gegeven om op mijn geboortegrond een eigen restaurant te starten, is geweldig en daarmee is de cirkel rond.’

Franse basis

Justin kookt, net als Joris, vanuit een Franse basis. ‘Ik geef mijn gerechten graag een mediterrane touch door het gebruik van kruiden en specerijen, en ik bruis van de ideeën om onze gasten te verrassen. Zo wil ik graag het klassieke grand dessert terugbrengen, maar dan in een hedendaags en subtieler jasje.’

Van 6 tot en met 30 maart kunnen gasten reserveren voor het Joris & Justin-menu. Zes gangen, waarbij iedere chef drie gerechten met zijn eigen signatuur voor rekening neemt. De kosten bedragen 165 euro per persoon.

Lees ook:
Aan de Zweth: laat je verleiden door de liefdesbrief van Joris
Eten op 190 meter hoogte: dit is Celest in Rotterdam
Rolph Hensens breidt zaak in Rotterdam uit met Franse bistro

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Thuis eten als in een sterrenrestaurant: zo doe je het

Volgend artikel

Eerbetoon van culinaire gids voor Thérèse en Jonnie Boer

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.