Nieuws

Nieuwe chef restaurant Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen

Marcel Bonda is de nieuwe chef-kok van Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen. Hij volgt Bastiaan Pieterse op, die het restaurant van Eugène van Angelbeek en Arjen Kräwinkel na maar liefst zeventien jaar gaat verlaten. In februari wordt een speciaal menu geserveerd met daarin zes klassiekers van de vertrekkende chef.

De 31-jarige Marcel Bonda start 1 maart als chef-kok van het bij JRE-Nederland aangesloten restaurant Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen.

Bastiaan Pieterse
Hij neemt de eindverantwoordelijkheid in de keuken over van Bastiaan Pieterse, die er na zeventien jaar zelf voor heeft gekozen om de onderneming te verlaten. Bastiaan was de laatste zeven jaar chef-kok en gaat verder als zelfstandige.

Klassiekers
Om zijn afscheid niet zomaar voorbij te laten gaan, wordt tot eind februari een menu geserveerd met daarin zes van zijn klassiekers. Wil je nog een keer genieten van zijn culinaire kunsten, reserveer dan een tafel via deze link.

Bord’Eau
Marcel komt over van Bord’Eau, het met een Michelinster bekroonde restaurant van hotel De L’Europe.

Bas van Kranen
Hij werkte als souschef onder Richard van Oostenbrugge en als executive souschef onder de huidige chef Bas van Kranen.

Marcel Bonda
‘Marcel moet er in zijn nieuwe rol en met zijn eigen signatuur voor gaan zorgen dat Molen de Jonge Dikkert culinair en gastronomisch een stap voorwaarts maakt’, aldus eigenaren Arjen Kräwinkel en Eugène van Angelbeek. Het restaurant is op dit moment in het bezit van een Bib Gourmand.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des Rôtisseurs en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Foto’s: restaurant ’t Amsterdammertje trapt jubileumjaar af

Volgend artikel

Unieke wijnspijs-proeverij met Mouton Rothshild 1994 bij Savarin

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.