Het met een Bib Gourmand bekroonde Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn meldt de komst van een nieuwe chef-kok. Kyrian Kox kiest na zeven jaar voor een loopbaan buiten de keuken. Al die tijd slaagde hij erin de onderscheiding van Michelin voor de uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit te continueren.
Per 1 juni draagt Kyrian het stokje over aan Sebastiaan Pals, die onder andere vijf jaar werkte in de keuken van De Librije in Zwolle. ‘Zijn stijl wordt gekenmerkt door creativiteit, balans en respect voor seizoensgebonden producten’, aldus eigenaren Helen en Lars Kijftenbelt.
Michelin
Onder leiding van Kyrian werd Landgoed de Uitkijk zeven jaar op rij door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand. ‘Zijn liefde voor eerlijke ingrediënten, zijn verfijnde stijl en zijn vermogen om gasten telkens weer te verrassen, hebben een onuitwisbare indruk achterlaten op ons team en onze gasten.’
De ondernemers laten weten dat Kyrian afscheid neemt van de keuken om zich meer te kunnen richten op zijn gezin. Met veel vertrouwen en enthousiasme verwelkomen zij Sebastiaan als nieuwe chef-kok. ‘Sebastiaan brengt een indrukwekkend palet aan ervaring en culinaire visie mee.’
ChefsFriends maakte eerder al melding van het vertrek van Kyrian en de komst van Sebastiaan. Beide chefs komen aan het woord in het artikel over de Overijsselse keuken.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Restaurant Wolfslaar in Breda, bekroond met een Michelinster, heeft Jelle van Ravenstein benoemd tot nieuwe…
-
Restaurant & Hotel Spa Savarin in Rijswijk heeft met Richard de Vries een ervaren chef-kok…
-
Restaurant Het Koetshuis in Bennekom begint het nieuwe jaar met een nieuwe chef-kok. De 26-jarige…