Home / Nieuws / Nieuwe chef voor restaurant Julemont** in Wittem

Nieuwe chef voor restaurant Julemont** in Wittem

Restaurant Julemont in Wittem krijgt per oktober een nieuwe chef-kok. Onder leiding van voormalig chef Guido Braeken kreeg de eetgelegenheid van Château Wittem tijdens de meest recente sterrenceremonie in één klap twee sterren van Michelin.

Een nieuw culinair hoofdstuk op Château Wittem, zo wordt de komst van Fabiano Palombini naar Julemont aangekondigd. Vanaf oktober neemt hij de rol van chef-kok op zich. Hij is in het tweesterrenrestaurant de opvolger van Guido Braeken, die aan de slag gaat bij Van Oys Maastricht Retreat.

Fabiano Palombini

Volgens hoteldirecteur Victoria Wilden brengt Fabiano zijn verfijnde culinaire expertise en een schat aan ervaring naar de verfijnde keuken van het château. ‘Deze muren zijn zo oud, het restaurant zo mooi. Het heeft een bepaalde ziel en veel persoonlijkheid. Samen met Fabiano verrassen we onze gasten met klassieke Franse en moderne gerechten.’

CV met sterren

De nieuwe culinaire eindverantwoordelijke heeft een stevig cv. Daarop staan onder andere tweesterrenrestaurant Piccolo Lago in het Italiaanse Verbania en het met drie sterren bekroonde Castellana van Umberto Bombana in Hongkong.

Verder laat Château Wittem weten dat Fabiano de creatieve kracht is achter het befaamde Italiaanse fine dining-restaurant Kontrasto en was hij chef-kok en consultant voor de westerse restaurants in het Wynn Palace en Wynn Macau.

Hij werkte samen met onder andere Martin Berasategui, Carlo Cracco, Heinz Beck, Gianfranco Vissani, Umberto Bombana, Jonas Lundgren, Eckart Witzigmann en Alfons Schuhbeck.

Château Wittem

‘Ons menu zal klassiek Frans zijn, gebaseerd op de geschiedenis van het huis en de naam Julemont’, aldus Victoria. ‘Naast een menu van de chef creëren we een uitgebreid à-la-cartemenu. Onze gasten moeten absoluut verwend worden.’ Château Wittem huisvest in een nationaal monument uit de elfde eeuw en combineert klassieke elegantie met moderne luxe. Overnachten is mogelijk in één van de twaalf suites van het bedrijf.

Lees ook:
Guido Braeken** van Julemont naar Van Oys Maastricht Retreat
Tom Vinke krijgt leiding bij De Kromme Watergang: ‘Vader niet weg’
Joany Peters jongste hotelmanager Hilton Nederland

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.