Nieuwe chef voor Kruisherenrestaurant in Maastricht
Menno Bannier is de nieuwe chef de cuisine van het Kruisherenrestaurant in Maastricht. Hij was er al actief als souschef en heeft nu de leiding over de eetgelegenheid van het Kruisherenhotel van Oostwegel Collection.
De benoeming van Menno Bannier als chef de cuisine van het Kruisherenrestaurant geldt per 1 juli. ‘Ik ben een rasechte optimist. Als je plezier hebt in het leven, barst je van de energie en die energie zorgt ervoor dat je gave dingen kunt doen.’
Lees ook: Floris Kemper nieuwe directeur Kruisherenhotel Maastricht
Kruisherenhotel
Als verantwoordelijke voor het restaurant van het Kruisherenhotel wil hij ‘plezier hebben en daarmee leuke dingen creëren’. ‘Die passie is voor mij ook in mijn werk belangrijk en geeft mij culinaire creativiteit.’
Limburg
De 33-jarige Menno is een geboren en getogen Limburger en al lang actief in de horeca. Hij startte als afwasser in een klein restaurant in Eijsden en ontdekte daar zijn liefde voor het koksvak.
Lees ook: Maastricht is onthaasten om de hoek
Hij volgde een BBL-opleiding en werkte bij onder andere restaurant Manjefiek en restaurant De Roerganger. ‘Mij kun je raken met een totaalplaatje dat klopt. Zo kan ik op alle eetniveaus genieten, als het maar goed in elkaar steekt.’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.