Mieke Rijnbeek en Jouke-Piet Drijfhout, ondernemers van De Slotplaats in Bakkeveen, openen in het voorjaar van 2026 een nieuw restaurant en winkel in Beetsterzwaag. Hun nieuwe concept krijgt de naam Salie.
Na hun aankondiging in juli dat zij De Slotplaats zouden verlaten, volgde voor het duo een periode van reflectie en berusting. ‘Wij hebben altijd vertrouwd op wat de toekomst voor ons in petto had’, zegt Mieke Rijnbeek. Tot en met 21 december blijven zij actief in Bakkeveen.
De Slotplaats sluit af met een feestelijk *no waste*-slotweekend, waarbij de voorraden worden opgemaakt voordat het restaurant definitief de deuren sluit. Door open te blijven staan voor nieuwe kansen kwam Beetsterzwaag in beeld. ‘Het heeft zo moeten zijn,’ aldus Mieke. ‘Deze nieuwe plek voelt als thuiskomen, een plek waar onze liefde voor natuur, smaak en gastvrijheid weer mag stromen.’
Aan de Hoofdstraat 23 in Beetsterzwaag vestigen Mieke en Jouke hun nieuwe onderneming. Het monumentale pand biedt ruimte aan hun gezin én aan Salie: een combinatie van restaurant en winkel met lokale, ambachtelijke en betekenisvolle producten.
Restaurant Salie
‘Salie brengt alles samen wat ons drijft,’ vertelt Mieke. ‘Natuur, smaak, gezondheid en gastvrijheid. We willen een plek creëren waar mensen niet alleen komen om te eten, maar ook om op te laden en geïnspireerd te raken.’ De naam verwijst naar puurheid, verbinding en aandacht. Waarden die ook centraal stonden bij De Slotplaats.
Met Salie willen Mieke en Jouke hun missie voortzetten om mensen te verbinden met zichzelf, elkaar en de natuur. Bewust leven en genieten van lokale gastronomie blijven daarbij de kern. ‘We zijn trots dat we onze weg mogen vervolgen in Beetsterzwaag. Een plek die ons alles biedt om verder te groeien en onze droom opnieuw vorm te geven,’ zegt Jouke-Piet Drijfhout. Het nieuwe restaurant opent naar verwachting in het voorjaar van 2026.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Vera Voorend en Tommy Janssen hebben het interieur van hun met een Michelinster bekroonde restaurant…
-
Aan het strand van Formerum op Terschelling opent volgend jaar januari Elements by Dutchen. Het…
-
Chef-kok Marco van der Wijngaard neemt vanaf augustus het roer over bij restaurant De Gieser…


