Nieuws

Nieuw interieur voor Beluga Loves You in Maastricht

Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft recent de laatste hand gelegd aan een nieuw interieur. Het sterrenrestaurant van chef Servais Tielman en gastvrouw Stephanie Tielman is verdeeld over drie ruimten met elk een eigen sfeer en thema. 

Daarbinnen verplaatst de gast zich van aperitief tot en met koffie en maakt hij een unieke culinaire reis door drie werelden. Het interieur is ontworpen door Jeroen Smeele van Smeele Design en weerspiegelt Servais Tielmans voorliefde voor het koken met producten uit de regio Maastricht.

Na de overname van Beluga Loves You in september 2019 door Servais en Stephanie Tielman ontving het restaurant in januari 2020 onder Servais Tielman zijn eerste Michelinster. Hij kookte eerder een ster in zijn voormalige restaurant Cucina del Mondo in Heerlen. Het afgelopen half jaar ging het interieur van Beluga Loves You in fasen op de schop. De pijlers onder het interieur vormen de rivier de Maas en de bossen en mergelgrotten rond Maastricht. 

Bosachtige setting
Servais Tielman: ‘De gast maakt een reis door drie werelden door middel van een verplaatsing door het restaurant en dat is voor zover mij bekend uniek in Nederland. De ontvangst vindt plaats in ‘Bosco’, een mystieke bosachtige setting waarin hout en natuurlijke materialen de boventoon voeren. Hier serveren we het aperitief en de amuses, die op handgemaakte houten plankjes worden gepresenteerd. Daarna nemen we de gast mee naar ‘Aqua’. Deze ruimte kijkt uit over de Maas en Maastricht en biedt plaats aan 30 gasten’.

De afsluiting van de maaltijd genieten gasten in ‘Terra’. Deze ondergrondse intieme ruimte bestaat uit een aarde-achtige setting, opgetrokken uit mergelkleuren en aardlagen van de Limburgse bodem. Kleine zitgroepjes met luchtig meubilair zorgen voor een huiskamergevoel. Hier worden de desserts voor de ogen van de gast bereid en kan men een keuze maken uit het kaasassortiment op de prachtige handgemaakte houten kaasplank. 

Het nieuwe interieur sluit aan bij de kookstijl van Servais Tielman. Uitgangspunten van die kookstijl zijn eenvoud van koken, gebruik van het dier van kop tot staart, en het combineren van duurzame producten uit de regio met het beste van de planeet. 

Maastrichtse leveranciers
‘We werken met kruiden, bloemen, plantjes en kalfsvlees uit Margraten. Forel komt uit de Voerstreek en we zijn ambassadeur van het Limburgse Livarvarken. Champignons worden geteeld in Kanne en een deel van de paddenstoelen zoeken we zelf in de Ardennen en de Eifel. We werken graag samen met Maastrichtse leveranciers. Zo betrekken we kazen bij Tom Miesen, vervaardigt la Fève bonbons voor ons en maakt Le Salonard een brood naar onze eigen receptuur. Verder maken we ons eigen brood van meel en bloem van de Bisschopsmolen. Op de wijnkaart staan diverse wijnen uit Belgisch- en Nederlands-Limburg, zoals die van Genoels-Elderen en De Wijngaardsberg’, aldus Servais Tielman

Het nieuwe interieur geeft Beluga Loves You nog meer een eigen identiteit. Die identiteit laat zich tevens zien in de productenlijn met onder meer een private label kaviaar, olijfolie en messensets. Servais Tielman: ‘Ook voeren we een assortiment duurzame ambachtelijk gemaakte houtproducten, gemaakt van bomen uit Maastricht, speciaal voor ons vervaardigd door FoodWood. Zij maakten ook de bijzondere houten amuseblokjes en de kaasplank waarop ons assortiment kazen is uitgestald’.

Foto’s: René van Dongen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Kromme Dissel viert 50 jaar een Michelinster met Tour

Volgend artikel

Johan van Groeninge naar Het Kasteel van Rhoon

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.