Nieuws

Nieuw hotel the niu Fender Amsterdam geopend

De deuren van een compleet nieuw, modern en stedelijk hotel aan de Entrepothaven in Amsterdam-Oost zijn geopend. Met 246 kamers, een panoramisch restaurant en een bruisende lobby en hotellounge is the niu Fender een serieuze flagshipstore voor de snelgroeiende keten NOVUM Hospitality.

Het frisse en moderne concept is gebaseerd op de inspirerende omgeving van het historische Cruquiuseiland, dat sterk in ontwikkeling is. Het hotel biedt alle comfort en faciliteiten voor de moderne reiziger; van de cityhoppende millennial tot zakelijke reiziger op zoek naar een goed bereikbare, maar kalme wijk naast het stadscentrum. Met een café-restaurant met 140 zitplaatsen en een multifunctionele hotellobby biedt the niu Fender met een eigen parkeergarage de ultieme meeting point faciliteiten.

the niu
Ruim, warm, sfeervol en modern met een industriële twist. De kamers van the niu Fender zijn volledig in stijl met het jonge en frisse label ‘the niu’. Alle 246 kamers, die zijn verdeeld over drie torens van 10 verdiepingen, zijn ruim opgezet en van alle faciliteiten voorzien. Een groot aantal kamers bieden een adembenemend uitzicht over het Amsterdamse centrum of over het IJ.

De moderne uitstraling van het stedelijke label ‘the niu’ wordt in het gehele hotel doorgetrokken. Dit is ook goed te zien in de hotelkamers. Deze zijn uitgerust met de nieuwste technologische innovaties. Zo is er een mediabibliotheek, bluetooth sound box, screen-mirroring en een flat screen te vinden in elke kamer.

Restaurant with a view
Op de zevende verdieping bevindt zich het restaurant met panoramisch uitzicht over Amsterdam. Een fantastische plek om je dag te beginnen met een goed ontbijt, af te sluiten met een diner of gewoon te genieten van het uitzicht met een borrel en bites. Met plaats voor 140 gasten is deze verdieping ook geschikt voor evenementen voor grotere groepen. Het hotel beschikt over een multifunctionele meeting room voor ongeveer 20 personen.

Upcoming Cruquius
De opkomende stadswijk ‘’Cruquius’’ biedt best of both worlds met levendigheid, hippe venues, een waterrijke omgeving, maar ook rust en ruimte op twee kilometer van de grachtengordel. Hotelgasten komen in de centrale lobby van het hotel samen waar ieder zijn dagelijkse routine uitvoert onder het genot van een goede kop koffie en relaxte muziek.

Ontspanning
In de lobby vind je naast de receptie de sfeervolle hotelbar. Gasten en bezoekers kunnen hier koffie, een drankje of een cocktail bestellen.  De hotelbar is verdeeld in drie lagen die met elkaar verbonden zijn middels een centrale trap. Alle lagen beschikken over genoeg zithoeken met comfortabele loungestoelen om bij te komen van een fanatieke city stroll door het centrum van Amsterdam.

Over the niu
The niu staat voor native, inspirerend en urban. Het merk richt zich op de reizende millennial en zoekt aansluiting bij de levensstijl van de hedendaagse samenleving. Het ontwerp is altijd geïnspireerd door de locatie en gevormd door kunst en geschiedenis. 

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Lars Albers en Randy Bouwer openen restaurant Vigor in Vught

Volgend artikel

Video: Alain Caron over Martin Kruithof

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.