Niels en Joleen openen restaurant Element in Gasfabriek Meppel
Meppel krijgt een nieuw fine-dining restaurant: Element, opgezet door Niels Noorman en Joleen Dannenburg. Het restaurant komt in de Gasfabriek, een historisch pand aan de rand van het centrum van de stad.
De opening staat gepland voor 1 maart 2025. Niels en Joleen, beiden met ruime ervaring in de topgastronomie, weten precies wat ze willen. ‘Fine-dining in informele setting zonder allure en zeker niet te stijf’, laten de ondernemers weten. ‘Lekker eten bij Niels en Joleen, zo moet het zijn.’
Restaurant Element krijgt een bistro-chique uitstraling, waar gasten zich thuis en op hun gemak voelen. ‘Het eten wordt van kwaliteit zonder poespas, en zoveel mogelijk uit de directe omgeving. Noem het minimalistisch koken’, voegen ze eraan toe.
Op 1 januari krijgen ze de sleutel van hun ruimte op de begane grond van de Gasfabriek. Dit historische gebouw, dat vroeger als gasfabriek functioneerde, herbergt nu diverse bedrijven, en binnenkort dus ook een restaurant.
15 tot 20 couverts bij Element
Niels heeft als kok gewerkt bij topzaken zoals Bij Jef op Texel, Vinkeles in Amsterdam en De Lindenhof in Giethoorn. Joleen was gastvrouw bij De Bovenmeester in Steenwijk en Sukade in Meppel. In restaurant Element neemt Niels de keuken voor zijn rekening, terwijl Joleen de gasten verwelkomt.
Element start in maart 2025 met 15 tot 20 couverts, met plannen voor een uitbreiding naar 30, afhankelijk van het vinden van geschikt personeel. Het restaurant mikt op ‘een goed niveau op het bord en in het glas’ en wil met zijn huiselijke, laagdrempelige sfeer een breed publiek aanspreken.
Lees ook:
Sebastiaan Follong opent Spoon in Cuijk
René Brienen start barconcept
Francois Geurts komt met Franky’s Grill
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl