Nieuws

Niels en Joleen openen restaurant Element in Gasfabriek Meppel

Meppel krijgt een nieuw fine-dining restaurant: Element, opgezet door Niels Noorman en Joleen Dannenburg. Het restaurant komt in de Gasfabriek, een historisch pand aan de rand van het centrum van de stad.

De opening staat gepland voor 1 maart 2025. Niels en Joleen, beiden met ruime ervaring in de topgastronomie, weten precies wat ze willen. ‘Fine-dining in informele setting zonder allure en zeker niet te stijf’, laten de ondernemers weten. ‘Lekker eten bij Niels en Joleen, zo moet het zijn.’

Restaurant Element krijgt een bistro-chique uitstraling, waar gasten zich thuis en op hun gemak voelen. ‘Het eten wordt van kwaliteit zonder poespas, en zoveel mogelijk uit de directe omgeving. Noem het minimalistisch koken’, voegen ze eraan toe.

Op 1 januari krijgen ze de sleutel van hun ruimte op de begane grond van de Gasfabriek. Dit historische gebouw, dat vroeger als gasfabriek functioneerde, herbergt nu diverse bedrijven, en binnenkort dus ook een restaurant.

15 tot 20 couverts bij Element

Niels heeft als kok gewerkt bij topzaken zoals Bij Jef op Texel, Vinkeles in Amsterdam en De Lindenhof in Giethoorn. Joleen was gastvrouw bij De Bovenmeester in Steenwijk en Sukade in Meppel. In restaurant Element neemt Niels de keuken voor zijn rekening, terwijl Joleen de gasten verwelkomt.

Element start in maart 2025 met 15 tot 20 couverts, met plannen voor een uitbreiding naar 30, afhankelijk van het vinden van geschikt personeel. Het restaurant mikt op ‘een goed niveau op het bord en in het glas’ en wil met zijn huiselijke, laagdrempelige sfeer een breed publiek aanspreken.

Lees ook:
Sebastiaan Follong opent Spoon in Cuijk
René Brienen start barconcept
Francois Geurts komt met Franky’s Grill

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl

Vorig artikel

Sofiane Bons handhaaft ster Joelia: ‘Heel apart gevoel’

Volgend artikel

Vier essentiële tips voor een geslaagd diner thuis

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.