Nelson Tanate: De nieuwe SVH Meesterkok van De Librije
Nelson Tanate is de man van het moment. Op vrijdag 20 september heeft deze getalenteerde chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle zijn Meesterproef SVH Meesterkok met vlag en wimpel doorstaan. Met zijn nieuwe titel als de 152ste chef mag hij zich nu een SVH Meesterkok noemen.
Restaurant De Librije is nu het enige restaurant in Nederland met maar liefst vier SVH Meesters aan het roer, die samen vijf SVH Meestertitels vertegenwoordigen. Dat is wat je noemt een culinaire droomteam.
De Meesterproef, afgenomen door de illustere SVH Meesterkoks Marc van Gulick, Erik van Loo en secretaris Hanneke Westland, was een ware smakelijke uitdaging. Nelson presenteerde een zes-gangenmenu, dat als een smaakvolle ode aan zijn veertienjarige reis bij De Librije fungeerde. De jury was razend enthousiast en kon niet wachten om het verdict te geven: ‘Geslaagd!’.
‘Nelson weet in zijn gerechten de natuur op een superieure manier verteerbaar te maken’, zeiden ze. En dat is niet alles. Zijn team functioneert als een geoliede machine, aangestuurd door zijn unieke leiderschapsstijl.
Nelson Tanate SVH Meesterkok
Met zijn Molukse roots en een liefde voor koken die al van jongs af aan is ingegoten, ziet Nelson deze titel niet alleen als een persoonlijke triomf. ‘Ik wil de branche inspireren om nieuwe technieken en wereldse smaken te gebruiken met eerlijke, lokale ingrediënten’, zegt hij. Voor hem is het koken een gezamenlijke passie, van sterrenrestaurants tot gezellige brasserieën.
Met de benoeming van Nelson stijgt het totaal aantal SVH Meesters in Nederland naar 306, die samen 322 SVH Meestertitels hebben behaald. De SVH Meestertitel blijft hét symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca en inspireert toekomstige sterren in de culinaire wereld. Bravo, Nelson!
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.