Home / Nieuws / Nelson Tanate: De nieuwe SVH Meesterkok van De Librije

Nelson Tanate: De nieuwe SVH Meesterkok van De Librije

Nelson Tanate is de man van het moment. Op vrijdag 20 september heeft deze getalenteerde chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle zijn Meesterproef SVH Meesterkok met vlag en wimpel doorstaan. Met zijn nieuwe titel als de 152ste chef mag hij zich nu een SVH Meesterkok noemen.

Restaurant De Librije is nu het enige restaurant in Nederland met maar liefst vier SVH Meesters aan het roer, die samen vijf SVH Meestertitels vertegenwoordigen. Dat is wat je noemt een culinaire droomteam.

De Meesterproef, afgenomen door de illustere SVH Meesterkoks Marc van Gulick, Erik van Loo en secretaris Hanneke Westland, was een ware smakelijke uitdaging. Nelson presenteerde een zes-gangenmenu, dat als een smaakvolle ode aan zijn veertienjarige reis bij De Librije fungeerde. De jury was razend enthousiast en kon niet wachten om het verdict te geven: ‘Geslaagd!’.

‘Nelson weet in zijn gerechten de natuur op een superieure manier verteerbaar te maken’, zeiden ze. En dat is niet alles. Zijn team functioneert als een geoliede machine, aangestuurd door zijn unieke leiderschapsstijl.

Nelson Tanate SVH Meesterkok

Met zijn Molukse roots en een liefde voor koken die al van jongs af aan is ingegoten, ziet Nelson deze titel niet alleen als een persoonlijke triomf. ‘Ik wil de branche inspireren om nieuwe technieken en wereldse smaken te gebruiken met eerlijke, lokale ingrediënten’, zegt hij. Voor hem is het koken een gezamenlijke passie, van sterrenrestaurants tot gezellige brasserieën.

Met de benoeming van Nelson stijgt het totaal aantal SVH Meesters in Nederland naar 306, die samen 322 SVH Meestertitels hebben behaald. De SVH Meestertitel blijft hét symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca en inspireert toekomstige sterren in de culinaire wereld. Bravo, Nelson!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste gerechten van de beste chefs!

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Jonnie, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.