Nieuws

Negen jaar In de keuken van Floris Rotterdam: gratis wijnarrangement

Een mooi cadeau van Floris Versluijs van In de keuken van Floris in Rotterdam. Vanwege het 9-jarig bestaan van zijn restaurant serveert hij negen weken lang een gratis 9-delig wijnarrangement aan gasten die op woensdag, donderdag of vrijdag komen eten.

‘Op 16 juni bestaan wij negen jaar en dat moet gevierd worden’, zo laat ondernemer Floris Versluijs van In de keuken van Floris weten aan ChefsFriends.

Menu
Het restaurant is gevestigd aan de Honingerdijk in Rotterdam en werkt met één menu. De negen speelt de hoofdrol in de actie die hij heeft bedacht om de negende verjaardag van zijn eetgelegenheid te vieren.

Wie voor 10 augustus komt eten op een woensdag, donderdag of vrijdag krijgt het volledige 9-delige wijnarrangement cadeau. ‘Wij geven negen weken lang een wijnarrangement van negen gangen cadeau.’

‘In ons menu zonder concessies onder andere kreeft, krab, coquille, aardbeien, zeeslakken, rode mul, the Duke of Berkshire, drie bereidingen van lam, kersen en chocolade’, aldus Floris.

Champagne
Voor de wijn-spijscombinaties gebruikt hij spannende en aromatische wijnen van kleinschalige, vaak biologische en biodynamische wijnboeren. Ook de champagne, één van de usp’s van Floris, ontbreekt niet.

Rotterdamse chefs
Dinsdag 16 juni viert Floris de verjaardag van zijn restaurant in besloten kring. ‘De 32 genodigden zijn mensen die zich de afgelopen negen jaar voor mij hebben ingezet en hebben mee gebouwd aan In de keuken van Floris.’

Zelf serveert hij zijn mooiste gerecht van het afgelopen jaar – de bloemkool – als amuse, waarna negen Rotterdamse chef-koks een negengangenmenu presenteren. Onder hen Gert Blom van sterrestaurant Amarone en Rolph Hensens van HMB Restaurant.

Wie de verjaardag van In de keuken van Floris wil meevieren, kan reserveren via de website IndekeukenvanFloris.nl.

Vorig artikel

Eerste beelden The Rough Meat Company in Zutphen

Volgend artikel

120 Foodtrucks bij start Tour de France in Utrecht

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.