Nieuws

Nederlandse sommeliers verkopen bijzondere wijnboxen

Ze noemen zichzelf dé nieuwe start-up van 2015. We are sommos is een club met daarin zes gerenommeerde sommeliers. Ze geven niet alleen adviezen online, maar stellen eens per twee maanden eveneens een box met zes bijzondere wijnen samen, die door jou als consument is te bestellen.

De zes ‘sommos’ zijn Wout Jans (Ciel Bleu, Amsterdam), Milton Verseput (De Vrienden van Jacob, Santpoort-Noord), Ruben Kwakman (Le Vin ‘x, ’s-Hertogenbosch), Job Seuren (De Klepel, Amsterdam), Stefan Wierda (Merlet, Schoorl) en Bjorn van Aalst (De Burgemeester, Linschoten).

Overal de beste wijn
‘Wij willen dat iedereen altijd en overal de beste wijn kan drinken’, zo introduceert We are Sommos zich.

‘Niet alleen in de horeca, waar ze zelf werkzaam zijn, maar ook ‘thuis aan de eettafel, op het dakterras, in het park of op kantoor. Met vrienden of alleen.’

Seizoenen
Om dat te kunnen realiseren, stellen ze eens per twee maanden een bijzondere box samen met daarin zes wijnen. Iedere sommelier selecteert er één en schrijft daarbij een persoonlijke toelichting.

‘De gekozen wijnen passen bij het seizoen en kunnen waar en wanneer dan ook op tafel worden gezet.’

De box is online te bestellen via de website Wearesommos.nl. We are Sommos is ook actief op Facebook.

Vorig artikel

Elf keer gin op Instagram

Volgend artikel

Kim van Velzen over zijn Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.