Nieuws

Nederlandse restaurants in Amerikaanse culinaire onlinegids

Mooie noteringen voor Nederlandse restaurants in de diverse 2020-ranglijsten van het Amerikaanse platform Opinionated About Dining. In vier Europese overzichten worden liefst 31 eetgelegenheden uit ons land genoemd. De hoogste notering is voor Jonnie Boer van De Librije in Zwolle.

Opinionated About Dining is een Amerikaanse platform dat jaarlijks online diverse ranglijsten presenteert. De volgorde op deze lijsten is gebaseerd op de resultaten van meer dan 200.000 reviews van ruim 6.000 geregistreerde recensenten.

Begin deze week zijn de Europese ranglijsten gelanceerd en daarin is volop ruimte voor Nederlandse restaurants.

De Librije
In de Europe 2020 100+-lijst staan er zes bij de beste tweehonderd. Dat zijn De Librije in Zwolle (plek 9), Spectrum in Amsterdam (124), Meliefste in Wolphaartsdijk (125), 212 in Amsterdam (146), Pure C in Cadzand (153) en Rijks in Amsterdam (173).

Tribeca en FG Restaurant
Nog eens zeven Nederlandse restaurants krijgen een zogeheten ‘recommendation’: Bolenius in Amsterdam, FG Restaurant in Rotterdam, Perceel in Capelle aan den IJssel, Tribeca in Heeze, Vermeer in Amsterdam, Zarzo in Eindhoven en Yamazato in Amsterdam.

Inter Scaldes
In de lijst Europe Classical zijn vijf zaken uit ons land opgenomen: Inter Scaldes in Kruiningen (38), Ciel Bleu in Amsterdam (60), De Lindenhof in Giethoorn (145), Bord’Eau in Amsterdam (148) en Daalder in Amsterdam (184).

De Kromme Watergang
Voor Fred in Rotterdam, De Lindehof in Nuenen, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, ’t Nonnetje in Harderwijk en Choux in Amsterdam zijn er ‘aanbevelingen’.

Amsterdam
Derde Europese lijst is de zogeheten Gourmet Casual. Daarin zijn vertegenwoordigd: De Kas in Amsterdam (66), Rijsel in Amsterdam (76), Ron Gastrobar in Amsterdam (98), Gebroeders Hartering in Amsterdam (154), AIR Republic in Cadzand (156), Guts & Glory in Amsterdam (163) en Blueness in Cadzand (178).

Tot slot de lijst Europe Heritage. Die telt één Nederlands restaurant. Op positie 55 staat Sea Palace in Amsterdam.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Foto’s: dit is het vernieuwde hotel De L’Europe Amsterdam

Volgend artikel

Uit het Voedselbos: Max de Corte over de daglelie

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.