Nieuws

Nederlandse driesterrenchefs in internationale top 100

De Nederlandse driesterrenchefs Jonnie Boer (De Librije Zwolle) en Jacob Jan Boerma (De Leest Vaassen) zijn opgenomen in de wereldranglijst van het Franse Le Chef. Voor Jonnie is er zelfs een plek in de top 10. Ook Richard Ekkebus en Sergio Herman staan in de lijst met honderd beste chefs.

De derde editie van de top 100 van het Franse Le Chef is zondag 27 november onthuld en is samengesteld door 534 internationale twee- en driesterrenchefs.

Zij stelden een lijst samen met daarop de namen van vijf chefs die volgens hen uitblinken en die je absoluut moet bezoeken. Dat resulteerde in een top 100.

De Librije en De Leest
Liefst vier Nederlanders zijn opgenomen in de lijst. Daarbij onze twee driesterrenchefs Jonnie Boer van De Librije in Zwolle en Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen. Jonnie vindt zichzelf zelfs terug in de top 10.

Sergio Herman
Ook in de lijst staan Sergio Herman, met The Jane in Antwerpen maar ook eigenaar van Pure C in Cadzand, en Richard Ekkebus van Amber in Hongkong.

Alain Passard
De lijst met honderd namen wordt aangevoerd door Alain Passard (L’Arpege in Frankrijk), gevolgd door Martin Berasategui (restaurant Martin Berasategui in Spanje) en Pierre Gagnaire (restaurant Pierre Gaignaire in Frankrijk).

Jonnie, Jacob Jan, Sergio en Richard, namens ChefsFriends van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie(s).

Vorig artikel

Internationale prijs voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Volgend artikel

Video-interview: Rick May nieuwe eigenaar restaurant Fris

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.