Nieuws

Nederlandse chefs in Amerikaanse lijsten met beste restaurants

Opinionated About Dining heeft 48 Nederlandse eetgelegenheden opgenomen in haar ranglijsten met beste restaurants wereldwijd. Hoogst genoteerd is De Librije in Zwolle, die op plaats 9 staat in de top 150 met daarin de ‘Europese toprestaurants’.

Vijf Nederlandse restaurants hebben een plek gekregen in de ranglijst met Europese toprestaurants, die wordt aangevoerd door Alchemist van Rasmus Munk in het Deense Kopenhagen.

Naast De Librije zijn dat Spectrum in Amsterdam (plek 70), Meliefste in Wolphaartsdijk (114), 212 in Amsterdam (145) en Pure C in Cadzand (148). Nick Bril staat op plaats 48 met zijn in België gevestigde The Jane.

Aanbevelingen
Voor negen Nederlandse eetgelegenheden is er een aanbeveling. Dat zijn Bolenius, Sazanka, Vermeer en Yamazato in Amsterdam, FG Restaurant in Rotterdam, Perceel in Capelle aan den IJssel, Zarzo in Eindhoven, Tribeca in Heeze en Sabero in Roermond.

Restaurant Rijks
Restaurant Rijks in Amsterdam is opgenomen in het overzicht met de 150 beste ‘casual restaurants’. In die categorie zijn er aanbevelingen voor De Kas, Guts & Glory, Rijsel, Sea Palace, BAK, Gebr. Hartering en Scheepskameel (alle in Amsterdam), AIR Republic en Blueness in Cadzand en Blauw in Utrecht.

Klassieke keukens
De derde Europese lijst is die met de ‘classical restaurants’. In deze top 150 zijn er plekken voor Ciel Bleu (foto) in Amsterdam (32), Inter Scaldes in Kruiningen (41), Bord’Eau in Amsterdam (84), Aan de Poel in Amstelveen (90), Daalder in Amsterdam (120), De Lindenhof in Giethoorn (136) en Vinkeles in Amsterdam (144).

Vermeldingen
In het overzicht met aanbevelingen staan De Lindehof in Nuenen, Calla’s in Den Haag, Choux, The Duchess, La Rive (gesloten), The White Room en Lastage (alle Amsterdam), Fred, Joelia en Parkheuvel (alle Rotterdam), Treeswijkhoeve in Waalre, Bij Jef in Den Hoorn, ’t Nonnetje in Harderwijk, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, De Bokkedoorns in Overveen en De Leuf in Ubachsberg.

Online platform
Opinionated About Dining is een Amerikaans platform dat jaarlijks online diverse ranglijsten presenteert. De volgorde op deze lijsten is gebaseerd op de resultaten van meer dan 200.000 reviews van ruim 6.000 geregistreerde recensenten.

Lees ook:
Foto’s: dit is de nieuwste zaak van Thérèse en Jonnie Boer
13 restaurants krijgen Bib Gourmand van Michelin
Michelin Service Award voor Cindy Borger

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Foto’s: dit is de nieuwste zaak van Thérèse en Jonnie Boer

Volgend artikel

Jubileumeditie Chefs Revolution van De Librije in september

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.