Nieuws

Nederlandse chefs genomineerd voor The Best Chef Top 100

Acht Nederlandse chefs zijn opgenomen in de lijst met nieuwe namen die kans maken op een plek in de mondiale top 100 van The Best Chef. Het gaat om Erik en Juliën van Loo, Dennis Huwaë, François Geurds, Fred Mustert, Jan Sobecki, Jonathan Zandbergen en Sidney Schutte.

The Best Chef presenteert jaarlijks een lijst met daarin de honderd beste chefs wereldwijd. Voorafgaand aan die bekendmaking, worden honderd namen bekendgemaakt van nieuwe chefs die in de komende editie kans maken op een notering.

Jonnie Boer
Vorig jaar stonden Jonnie Boer, Jacob Jan Boerma, Jannis Brevet, Joris Bijdendijk, Syrco Bakker, Soenil Bahadoer, Richard Ekkebus en Nick Bril in de top 100.

De acht chefs die daar dit jaar ook kans op maken zijn: Erik en Juliën van Loo (als duo), Dennis Huwaë, François Geurds, Fred Mustert, Jan Sobecki, Jonathan Zandbergen en Sidney Schutte.

Stemmen
De honderd nieuwe chefs worden jaarlijks geselecteerd door de onafhankelijke partners van The Best Chef. De stemrondes beginnen op 1 april.

Alle chefs uit de lijst van 2019 én de nieuwe kandidaten voor 2020 worden uitgenodigd om op hun collega’s te stemmen.

Daarnaast krijgt een selectie van horecaprofessionals, fotografen en foodies de kans om te stemmen op hun favoriete chefs. Iedereen die deel uitmaakt van het panel, geeft tussen de 100 en 1000 punten aan tien chefs.

Rotterdam
De honderd chefs met de hoogste scores vormen uiteindelijk de top 100 voor 2020, die in september tijdens een driedaags evenement wordt gepresenteerd in Rotterdam.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sterrenchefs verzorgen exclusief diner bij ’t Amsterdammertje

Volgend artikel

In Pulitzer’s Bar kies jij jouw favoriete cocktail met je neus

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.