Nieuws

Nederlandse bedrijven bij ‘collectie onafhankelijke kwaliteitshotels’

Zes Nederlandse horecagelegenheden hebben zich aangesloten bij Quality Lodgings, de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa. Het gaat om De Nederlanden in Vreeland, Flicka in Kerkdriel, Cousins in Maastricht, Ysbrantsz in Hoorn, Wildhoudt in Ommen en Nidum in Grave.

De Nederlanden in Vreeland (foto) van Caroline en Wilco Berends bestaat uit een door Michelin met een ster bekroond restaurant en een boutique hotel met elf kamers. ‘Door het toetreden bij Quality Lodgings kunnen wij ons pareltje aan de Vecht bekend maken bij een groter publiek’, aldus Caroline.’

Flicka Kerkdriel
Ook Flicka in Kerkdriel biedt haar gasten de gelegenheid om na een heerlijk diner in het sterrestaurant te overnachten, in dit geval in één van de twee suites. ‘Met heerlijk eten en goede wijn brengen we mensen graag bij elkaar’, aldus eigenaren Merlijn van den Bosch en Thomas van Santvoort.

Cousins Maastricht
Cousins Boutique Hotel is een nieuwe aanwinst voor de provincie Limburg. Gelegen in het Statenkwartier van Maastricht, op slechts twee minuten lopen van het Vrijthof. Zeven kamers in een pand dat ooit dienst deed als hoedenfabriek van de Schotse familie Cambells.

Ysbrantsz Hoorn
Laura Lucca en Marco Wohlken maakten met de realisatie van Ysbrantsz Boutique Hotel in Hoorn in 2020 hun droom waar. De 21e eeuw vermengt met een vleugje Hollandse Gouden Eeuw.

Overnachten kan op één van de tien kamers. ‘Laat Ysbrantsz jou meenemen door de eeuwen heen en ervaar onze huiselijke gastvrijheid in het centrum van Hoorn’, aldus de eigenaren.

Wildthout Ommen
Hotel Wildthout in Ommen is sinds 2015 in handen van Petra en Niek van Duuren. Zij toverden een voormalige burgemeesterswoning om tot een gemoedelijk hotel met twintig kamers.

In het historische pand is geen kamer hetzelfde. Overal zijn hoekjes, raampjes, balkjes en schuine daken net weer even anders.

Nidum Grave
Nidum Boetiekhotel in Grave is een broedplaats voor inspiratie op het gebied van lifestyle, wonen, events en culinair genieten. Op de bovenverdieping zijn zes kamers gecreëerd, die later dit jaar moeten openen.

Lees ook:
Pillows Hotels opent vijfsterrenhotel in Amsterdam
Gorinchem krijgt ‘meest duurzame Van der Valk-hotel’
Foto’s: dit zijn de gerenoveerde kamers van Savarin in Rijswijk

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Deze 24 chefs koken voor het goede doel (en jij kunt aanschuiven)

Volgend artikel

Carstens opent deuren: ‘Ongedwongen sfeer en verrassend eten’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.