Nieuws

Natuur inspiratiebron nieuw restaurantconcept Hilton

Een primeur voor DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Het is het eerste Hilton-hotel dat onderdak biedt aan all day dining-concept We are EDN, waarvoor de inspiratie is gehaald uit de natuur. Na Nederland wordt het concept ook gelanceerd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

We are EDN huisvest op de begane grond van het hotel op loopafstand van het treinstation van Amsterdam. Het bestaat uit een restaurant en een (aparte) bar, die zijn geïnspireerd door moeder natuur.

Duurzaam

Gasten eten en drinken omgeven door planten, organische vormen en natuurlijke kleuren. Het menu bevat internationale gerechten en lokale favorieten. Toeristen, hotelgasten en inwoners van de stad kunnen er de hele dag terecht.

EDN, uit te spreken als eden, staat voor Engage, Develop en Nurture, en is een oproep tot een duurzame, positieve verandering in de stad. ‘We are EDN is een levendig en hartverwarmend concept, dat je nergens anders tegenkomt’, aldus restaurant- en barmanager Imogen Robertson-Barnett.

Lokale samenwerkingen

Achter de bar worden cocktails gemaakt en zijn de tapkranen gevuld met lokale biertjes. Onder andere de speciaal voor het hotel gebrouwen Oosterdok Pale Ale. Ook zijn er samenwerkingen met de Limoncello Club uit de hoofdstad en de Amsterdamse Frisdrank Fabriek voor craft soda’s.

In het kader van duurzaamheid wordt gewerkt met veel Nederlandse leveranciers, waaronder vriend van ChefsFriends Nice to Meat uit Almere.

DoubleTree Amsterdam

We are EDN is de derde horecazaak van DoubleTree by Hilton Centraal Station. In het hotel kun je ook al terecht bij koffiebar Lot61 en skybar LuminAir. Na Amsterdam volgt lancering van het concept in Hilton-hotels in andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika.

Lees ook:
Conservatorium Hotel Amsterdam start Adult Happy Meal met Martini en friet
Albus Hotel Amsterdam vernieuwd: ‘Boutique hotel-sfeer’
Maritim Hotel Amsterdam opent deuren: ‘Echt f&b-hotel’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dit mag allemaal niet ontbreken als je een groot diner houdt

Volgend artikel

Stephan Stokkermans over concept all-you-can-sleep in hotels

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.