Natuur inspiratiebron nieuw restaurantconcept Hilton
Een primeur voor DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Het is het eerste Hilton-hotel dat onderdak biedt aan all day dining-concept We are EDN, waarvoor de inspiratie is gehaald uit de natuur. Na Nederland wordt het concept ook gelanceerd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
We are EDN huisvest op de begane grond van het hotel op loopafstand van het treinstation van Amsterdam. Het bestaat uit een restaurant en een (aparte) bar, die zijn geïnspireerd door moeder natuur.
Duurzaam
Gasten eten en drinken omgeven door planten, organische vormen en natuurlijke kleuren. Het menu bevat internationale gerechten en lokale favorieten. Toeristen, hotelgasten en inwoners van de stad kunnen er de hele dag terecht.
EDN, uit te spreken als eden, staat voor Engage, Develop en Nurture, en is een oproep tot een duurzame, positieve verandering in de stad. ‘We are EDN is een levendig en hartverwarmend concept, dat je nergens anders tegenkomt’, aldus restaurant- en barmanager Imogen Robertson-Barnett.
Lokale samenwerkingen
Achter de bar worden cocktails gemaakt en zijn de tapkranen gevuld met lokale biertjes. Onder andere de speciaal voor het hotel gebrouwen Oosterdok Pale Ale. Ook zijn er samenwerkingen met de Limoncello Club uit de hoofdstad en de Amsterdamse Frisdrank Fabriek voor craft soda’s.
In het kader van duurzaamheid wordt gewerkt met veel Nederlandse leveranciers, waaronder vriend van ChefsFriends Nice to Meat uit Almere.
DoubleTree Amsterdam
We are EDN is de derde horecazaak van DoubleTree by Hilton Centraal Station. In het hotel kun je ook al terecht bij koffiebar Lot61 en skybar LuminAir. Na Amsterdam volgt lancering van het concept in Hilton-hotels in andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika.
Lees ook:
Conservatorium Hotel Amsterdam start Adult Happy Meal met Martini en friet
Albus Hotel Amsterdam vernieuwd: ‘Boutique hotel-sfeer’
Maritim Hotel Amsterdam opent deuren: ‘Echt f&b-hotel’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.