Home / Nieuws / Nationale Mosselweek: mosselen eten voor aantrekkelijke prijs

Nationale Mosselweek: mosselen eten voor aantrekkelijke prijs

De Nationale Mosselweek is dit jaar van 29 augustus t/m 6 september. Een initiatief van het Nederlands Mosselbureau waarbij Zeeuwse mosselen de hoofdrol spelen. Ruim 130 restaurants en hotels bieden die dagen een speciaal mosselgerecht of -menu aan voor een interessante prijs. ChefsFriends.nl legde de organisatie een aantal vragen voor.

Wat is de Nationale Mosselweek?
‘De Nationale Mosselweek is een week die volledig in het teken staat van de Zeeuwse mosselen. Restaurants en hotels in heel Nederland bieden een overheerlijk mosselmenu of -gerecht aan voor een mooie prijs. Deze week vindt traditiegetrouw plaats in de eerste week van september: dit jaar van 29 augustus tot en met 6 september. De bodemmosselen zijn dan op hun allerbest en lekkerst.’

Waarom dit initiatief?
‘Zeeuwse mosselen verdienen wel wat extra aandacht, ze zijn een puur natuurproduct en daarom een verantwoorde keuze. Ze zijn eenvoudig en snel te bereiden en de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Zeeuwse mosselen hebben weinig toevoeging nodig en zijn bovenal ontzettend lekker. Veel Nederlanders kennen het product en haar eigenschappen niet en hebben zelfs nog nooit mosselen gegeten. Daarin willen we verandering brengen. Het Nederlands Mosselbureau wil de Zeeuwse mossel letterlijk en figuurlijk meer op de kaart krijgen en nog meer bekendheid geven. Daarnaast kan de Nederlandse horeca laten zien wat ze in huis heeft.’

Wat is er in die week allemaal te doen?
‘Deze informatie volgt later.’

Hoe weet ik of een horecagelegenheid deelneemt?
‘Op Mosselweek.nl staat een overzicht met deelnemende restaurants en hotels. Via een Google Maps-kaart zie je in een oogopslag alle deelnemende bedrijven, het menu wat ze serveren en voor welke prijs. Op de website kun je zoeken op plaats of regio.’

Wat krijg ik en voor welk bedrag?
‘Deelnemende eetgelegenheden bepalen zelf of ze een mosselgerecht of een heel -menu serveren en voor welke prijs. Dit verschilt dus per restaurant.’

Hoe moet ik als consument een reservering plaatsen?
‘Reserveren kan via Mosselweek.nl, maar ook rechtstreeks bij een deelnemend bedrijf. Leuk om te vermelden is dat consumenten bij reservering via Mosselweek.nl kans maken op een weekendje Zeeland.’

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.