Nieuws

Andere naam en nieuw concept voor HanTing in Den Haag

HanTing Cuisine in Den Haag gaat verder onder een andere naam en met een gloednieuw concept. Chef-kok Han Ji opent komend voorjaar Zheng in het pand waar nu zijn huidige restaurant is gevestigd. HanTing Cuisine blijft bestaan, maar verhuist naar de Chinese hoofdstad Beijing.

‘Na acht succesvolle jaren vonden we het de hoogste tijd om met iets nieuws te komen’, zo verklaart chef Han Ji zijn plannen.

Chinese basis
‘We hebben besloten om een andere weg in te slaan. We willen terug naar de Chinese basis en toegankelijker worden. Ook gezond eten krijgt een nog prominentere positie.’

Die andere weg betekent dat restaurant HanTing Cuisine in Den Haag vanaf komend voorjaar verdergaat onder een andere naam en met een nieuw concept.

Zheng
Bij Zheng vormt stoom een belangrijke basis. ‘Het wordt het nieuwe lab voor de Han Group. We gaan er experimenteren met nieuwe stijlen en smaken, en ingrediënten uit de verschillende Chinese keukens.’

Stomen
Gestoomde gerechten vormen de kern van de menukaart. ‘Stomen is een belangrijke kooktechniek in China en zorgt ervoor dat de energie en smaken in gerechten beter bewaard blijven.’

Umami by Han
De afgelopen maanden heeft Han veel tijd doorgebracht in China om inspiratie op te doen en de opening van nieuwe restaurants voor te bereiden.

Een van die zaken is HanTing Cuisine, dat verhuist van Den Haag naar Beijing. In de Chinese hoofdstad opende hij recent ook al Umami by Han.

Fusion
De fusion-stijl van HanTing Cuisine wordt doorgezet bij Umami by Han. ‘Met deze shared dining-restaurants bieden we wat de nieuwe generatie gasten wil: betaalbaar, gezond en informeel, maar wel met goede service en kwalitatief hoogstaand eten.’

Pittig
Bij Zheng vormen pittige gerechten de rode draad. ‘Afgelopen jaren kwamen de smaken bitter en zuur op. Nu is het tijd voor pittige smaken. In deze hectische maatschappij is een restaurant de ultieme plek om stoom af te blazen. Hiervoor zijn spicy gerechtjes erg geschikt volgens de Chinese Voedingsleer, die ons ook in het nieuwe concept blijft inspireren.’

HanTing Cuisine
Het is nog tot 1 maart mogelijk om te reserveren bij HanTing Cuisine. Daarna sluiten de deuren voor een ingrijpende verbouwing. De opening in Beijing staat gepland voor de tweede helft van 2018.

Vorig artikel

Michelin 2018: derde ster voor Inter Scaldes in Kruiningen

Volgend artikel

Wim Severein opent restaurant The Millèn in Marriott Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.