Nieuws

Moet je zien: foto’s nieuwe restaurant Fred in Rotterdam

Restaurant Fred is geopend op een nieuwe locatie. De met twee Michelinsterren bekroonde eetgelegenheid van Mirjam en Fred Mustert is binnen Rotterdam verhuisd van de Honingerdijk naar de The Terraced Tower aan de Boompjes in het centrum van de stad. Het resultaat: een internationaal design met waanzinnig uitzicht.

Het interieur is in art deco-stijl, met warme, natuurlijke tinten en uitzonderlijke, luxe materialen. De opvallende designelementen en doordachte details moeten het een internationale allure geven met een ongekend niveau.

Fred Mustert
‘Follow your senses’, zo klinkt de filosofie van Mirjam en Fred. ‘Van het begin tot het eind moeten alle zintuigen worden geprikkeld. Dat geldt voor de gerechten en wijnen, de servieskeuzes, het tafellinnen, de glazen, de luxe zepen en de bodylotion, en de keuzes van het snoepgoed dat je doet denken aan je jeugd bij het verlaten van het restaurant.’

Interieur
Het interieur is – ook nu – tot stand gekomen in samenwerking met Jeroen Smeele van SMEELE Design, voor de keuken is samengewerkt met Palux.

‘Dankzij de doordachte materialen van notenhout, leer en stoffen in natuurlijke tinten en een hint of blue, krijgt het restaurant een intieme sfeer met internationale allure.’

Toiletten
Het restaurant telt vijftig couverts en heeft een ‘semi private dining’-ruimte voor twaalf gasten.

Eyecatchers zijn de geklimatiseerde ‘winedome’ met een kast voor de witte wijnen en een kast voor de rode wijnen, de kaasboutique waar gasten de uitgebreide kaascollectie geëtaleerd kunnen bewonderen en een speciaal ontworpen grote bronzen sculptuur. Ook op deze locatie is erg veel aandacht besteed aan de toiletten.

Waanzinnig uitzicht
De ruimte is omgeven door raampartijen, waardoor je als gast geniet van een waanzinnig uitzicht. Aan de ene kant kijk je uit over de Nieuwe Maas (met Willemsbrug en Erasmusbrug) en de Maasboulevard, de andere zijde toont gasten het haventje aan de Hertekade.

Freds kookstijl is klassiek Frans met een eigentijds invulling. Sinds donderdag 5 januari zijn de deuren officieel geopend. Lunchen kan van maandag tot en met vrijdag, voor het diner ben je welkom van maandag tot en met zaterdag.

Lees ook:
Foto’s van restaurant YANO in Rotterdam
Dit zijn de restaurants in Rotterdam met een Bib Gourmand
Tweede zaak voor Terry Priem: restaurant STER in pand Fred

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zingende obers nemen hotel in Friesland over

Volgend artikel

René Koelman over kaas lekker gezond

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.