Mikel Pouw van Nice to Meat over Wagyu (+recept)
Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, geeft vleescollege op ChefsFriends.nl. Deze keer gaat het over Wagyu, het misschien wel meest exclusieve stukje vlees.
Wagyu Katsu Sando
Katsu Sando is één van de meest geliefde sandwiches in hippe Europese hoofdsteden. Vaak zit er een schnitzel tussen. Nice to Meat gaat over de top met Wagyu.
Benodigdheden:
- 500 gram Wagyu
- Panko
- Tonkatsu saus (die maak je zelf met 150 gr tomatenketchup, 35 gr Worcester saus, 15 gr sojasaus, 15 gr gember saus, 5 gr mosterd)
- Casino brood
- Eieren
- Boter
- Bloem
Frituur
Koekenpan
Smelt boter in een koekenpan en smelt daarin wat zeezout. Haal de plakken Casino brood door de gesmolten boter en rooster ze vervolgens lichtbruin krokant. Leg apart.
Snijd de Wagyu in stukken zo groot als het brood. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, geklopte eieren en panko. Bak ze daarna in olie van 180 graden tot een kern van 50 graden.
Smeer een zijde brood in met de Tonkatsu saus en bedek het met een krokant gebakken stukje Wagyu. Daarover heen weer wat saus, een snee brood en bouw er nog een stukje Wagyu en een broodje op. Garneer met wat groen en geniet!
Bekijk voor de bereiding ook de TikTok-video van Nice to Meat Maurice. Tim Coronel proeft.
Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van vlees, kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.