Blog

Mikel Pouw van Nice to Meat over hert (+recept)

Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, geeft vleescollege op ChefsFriends.nl. Deze keer zet hij zijn mes vakkundig in hert en geeft uitleg en tips over dit prachtig stukje vlees.

Hertenbiefstuk met gegrilde groenten en wilde jus

Een echte klassieker voor de feestdagen.

Ingrediënten

·      2 hertenbiefstukjes

·      2 pastinaken

·      handje worteltjes

·      handje groene asperges

·      100 gram cantharellen

·      boter

·      100 ml room

·      100 gram cantharellen

·      200 ml rode wijn

·      400 ml kalfsvol-au-vent

Bereiding

·      Schil de pastinaken en kook ze in stukken in de room, klontje boter, peper en zout

·      Leg de biefstukjes in de oven op 45 graden om op temperatuur te brengen

·      Rooster de wortel onder de grill of op de BBQ tot ze goudbruin zijn en een grill streep hebben. Voeg halverwege de asperges toe 

·      Bak de cantharellen in de pan met een beetje olie

·      Haal ze uit de pan en zet apart

·      Verhit olie in de pan en bak de biefstukjes snel rondom bruin

·      Voeg een lepel boter toe en zet het vuur lager. Beweeg het vlees en arroseer. Circa 2 minuten per kant

·      Neem ze uit de pan en laat ze rusten in de warmte-la van de oven

·      Blend de pastinaak als ze gaar zijn, en voeg zoveel room toe zodat het een crème wordt 

·      maak op smaak met peper en zout en eventueel nog een klontje boter

·      Kook de wijn en kalfs vol-au-vent in tot 250 ml

·      Snijd het vlees in plakken op de draad

·      Serveer de biefstukjes met de pastinaak crème, gegrilde groenten, cantharellen en jus

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van vlees, kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Gelimiteerde wijnen van Maison Castel bij restaurant Aan de Poel

Volgend artikel

Robert Heida over Arabica en Robusta

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.