Blog

Mikel Pouw van Nice to Meat over Côte de Boeuf (+recept)

Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, geeft vleescollege op ChefsFriends.nl. Deze keer gaat het over Côte de Boeuf, misschien wel het ultieme stukje vlees tijdens Kerst.

Om je nog meer inspiratie te geven, vind je hieronder een gerecht om thuis te maken. Bijvoorbeeld tijdens of rond de kerstdagen. Hoe origineel is het om tijdens deze koude wintermaand de bbq aan te steken.

Côte de Boeuf op de Winter BBQ

Voor 4 personen

4 steaks

Zeezout

Verder nodig:

Green Egg

Houtskool

Spatel

Kernthermometer

Bereiding:

Stook de BBQ op tot 250 graden. Haal het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koeling en zout het aan beide zijden. Bak de steak, als die op kamertemperatuur is, op de gloeiend hete BBQ. Draai regelmatig totdat er een mooie bruine korst ontstaat.

Gaar in ieder geval tot een kern van 50 graden. Laat de steak 10 minuten rusten op een warme plek. Snijd op de draad het vlees van het bot. Ongeveer een halve centimeter.

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van vlees, kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bourgondisch Lifestyle Beverwijk verder als franchise

Volgend artikel

De smaken van tien chefs in de sterrenbonbons van la Fève

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.