Blog

Mikel Pouw van Nice to Meat over burgervlees (+recept)

Hoe maak je de beste burgers? Mikel Pouw van Nice to Meat geeft in zijn maandvideo op inspirerende wijze antwoord op deze vraag. Vleescollege to the max. Kijken dus!

Benodigdheden voor Black Angus Burger met beenmerg:

USA Black Angus Burgers 

Uien in ringen gesneden (1/2 ui per burger)

Beenmergpijpjes (1 per burger)

Brioche broodjes (zoveel broodjes als burgers)

Tomaat in schijfjes (zoveel schijfjes als voor op elke burger 1)

Peper, zout, boter, olijfolie

Bereiding

1. Bestrooi het beenmerg met wat peper, zout en bestrijk met een een beetje olie. Zet even onder de grill in de oven op 220 graden om het beenmerg smakelijk en licht krokant te maken.

2. Gril de gehalveerde brioche broodjes aan beide zijden op de BBQ

3. Fruit de uiringen in de boter en karameliseer ze

4. Grill de Burgers op de BBQ, net zoals Maurice dat doet

5. Verwijder het beenmerg uit de botjes en meng met de uitjes. Wat een smaak!!

6. Bouw de burgers met een plak tomaat, de burger, de uitjes met beenmerg en ten slotte het brioche dakje.

Bekijk hier de instructievideo van het gerecht -> https://www.youtube.com/watch?v=5NPyMcPQhao

Hier kun je de burger bestellen -> https://www.nicetomeatyou.nl/product/usa-black-angus-burger-200gr/

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van vlees, kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hotel Halbert en restaurant Blumé openen in Groningen

Volgend artikel

Torben Bouterse: ‘Koud pilsje met gemengde nootjes'

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.