Michelin heeft maandag 6 oktober twee restaurants bekroond met een groene ster. Deze beloning reikt de rode gids sinds 2021 uit aan eetgelegenheden die een duurzame keuken voeren. Ons land telt nu 23 chefs die deze onderscheiding achter hun naam hebben staan.
De eerste nieuwkomer is restaurant Konijnenvoer in Arnhem. Chef-kok en eigenaar Demian Parasmo voert een volledig plantaardige keuken. Michelin refereerde aan een mooie quote van de chef, die hij blijkbaar meer dan waar heef gemaakt: ‘Een grote bek heeft alleen maar zin als je iets te zeggen hebt.’
De andere groene ster werd uitgereikt aan Michael van der Kroft. Hij gebruikt bij Tres in Rotterdam alleen maar Nederlandse producten, die hij verwerkt in een menu van (minimaal) achttien gangen. Door de twee nieuwkomers telt ons land nu twintig restaurants met deze in 2021 geïntroduceerde ster.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Michelin reikt sinds 2024 Sleutels uit aan hotels die uitzonderlijke ervaringen aanbieden. De onderscheiding kent,…
-
De met een Michelinster bekroonde Lars Scharp opent komend najaar zijn tweede restaurant. De chef,…
-
Partnercontent - Altijd al een keer willen proeven van het niveau waarop de leden van…


