Nieuws

Michelin reikt awards uit aan sommelier Malou en chef Yoran

Malou Hagenaars van Alma in Oisterwijk en Yoran Jacobi van De Juwelier in Amsterdam hebben maandag 30 mei tijdens de presentatie van de nieuwe Michelinsterren een persoonlijke award in ontvangst mogen nemen. Malou won de Sommelier Award, Yoran mocht het podium op voor de Young Chef Award.

De beide individuele prijzen waren onderdeel van de presentatie van de 2022-editie van Michelin, die enkel online verschijnt. Plaats van handelen was het De La Mar Theater in Amsterdam.

De Juwelier Amsterdam
Yoran Jacobi is chef van De Juwelier in Amsterdam, het tweede restaurant van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Hij nam op het podium de Michelin Young Chef Award in ontvangst en mocht enkele minuten later opnieuw naar boven om een ster in ontvangst te nemen.

Wouter van Laarhoven
Ook Malou Hagenaars maakte twee keer de gang naar het podium van het hoofdstedelijke theater. Eerst met haar partner Wouter van Laarhoven voor het in ontvangst nemen van de eerste ster en niet veel later hoorde ze dat ze gekozen was tot winnaar van de Michelin Sommelier Award.

Alma huisvest in het pand dat ooit onderdak bood aan De Swaen van Cas Spijkers. Op de begane grond hebben ze een bodega, die in het bezit is van een Bib Gourmand.

Lees ook:
Wouter van Laarhoven opent restaurant Alma in Oisterwijk
Restaurant Alma: ‘Ervaring op maat, maar niet gemaakt’
Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge van start met De Juwelier
Michelin 2022: drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien keer één ster

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Drie nieuwe restaurants met groene Michelinster in gids 2022

Volgend artikel

Zestien nieuwe Bib Gourmand-onderscheidingen in Michelingids

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.