Nieuws

Michelin reikt awards uit aan sommelier en jonge chef

De presentatie van de Michelingids voor 2023 maandag 24 april in Amsterdam stond in het teken van de toekenning van de nieuwe sterren. Onderdeel van het programma was ook de uitreiking van twee awards: Jonge Chef van het Jaar 2023 en de Sommelier Award 2023.

Michelin reikt de prijzen uit, omdat het zich naar eigen zeggen inzet om alle personen te bekronen die bijdragen aan onvergetelijke eetervaringen. Door het uitreiken van de awards kan de culinaire gids ook vakmensen in de schijnwerpers zetten.

Yornie van Dijk
Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk ontving niet alleen zijn eerste ster, maar werd ook uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar 2023.

‘De kok epateerde onze inspecteurs met zijn versie van de Nordic Cuisine’, aldus Michelin. ‘Intensiteit is de speelbal van deze chef. De afgemeten balans tussen zuiverheid, frisheid en pit waarmee hij keer op keer overtuigt, getuigt van talent.’

Nadine Mögling
De Sommelier Award 2023 ging naar Nadine Mögling van Bij Jef in Den Hoorn op Texel. Michelin over haar: ‘Zij is een gastvrouw volgens de regels van de kunst. Of het nu uitstekend wijnadvies is, het juiste ritme van bediening of kleine attenties: ze voelt het allemaal perfect aan. Een vakvrouw als Nadine bewijst hoe belangrijk een attente service wel is.’

Lees ook:
Michelin 2023: achttien nieuwe sterren voor Nederland
Michelin 2023: vier nieuwe groene sterren
Michelin 2023: acht nieuwe Bib Gourmand-restaurants

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michelin 2023: achttien nieuwe sterren voor Nederland

Volgend artikel

Create your own: sterrenbonbons (en één met frikandel-smaak)

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.