Sommelier Noël Vanwittenbergh van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam is maandag 17 december door Michelin uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar. Deze Michelin Award, in Nederland uitgereikt in samenwerking met Kwast Wijnkopers, werd uitgereikt tijdens de presentatie van de nieuwe gids bij het De La Mar Theater in de hoofdstad.
De Michelin Award is een internationale prijs van de culinaire gids, bedoeld als waardering voor het dagelijkse werk in de keuken of het restaurant. In Nederland wordt deze uitgereikt in samenwerking met Kwast Wijnkopers.
Ciel Bleu Amsterdam
Directeur Martijn Kwast reikte de Michelin Award maandag 17 december in Amsterdam uit aan Noël Vanwittenbergh, sommelier van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.
Voorbeeld
‘Ik ben er enorm trots op deze award aan u te mogen uitreiken’, aldus Martijn Kwast op het podium. ‘U bent een voorbeeld voor iedereen die werkzaam is in de branche.’
David van Steenderen
Noël Vanwittenbergh volgt David van Steenderen op. De eigenaar van restaurant Vineum in Rotterdam won vorig jaar en was de eerste uit de ‘zwarte brigade’ die er met deze prijs vandoor ging.
ChefsFriends feliciteert Noël Vanwittenbergh van harte met het winnen van deze mooie prijs.
Lees verder
-
Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam start met Ciel Bleu’s Refined Nights, een serie…
-
Hotel Okura Amsterdam introduceert Noëls Wijnverkenning, een bijzondere wijnproeverij onder leiding van Honorary Gastronomy Sommelier…
-
Na de lancering van de 2025-gids afgelopen oktober én kort daarna de toevoeging van drie…