Nieuws

Michelin 2016: Nederland nu 133 restaurants met Bib Gourmand

Michelin heeft maandag 9 november de Bib Gourmands bekendgemaakt. Deze onderscheiding is een waardering voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In de gids voor 2016 staan 25 nieuwe namen. In totaal heeft ons land nu 133 restaurants die in het bezit zijn van deze onderscheiding.

Restaurants kunnen een Bib Gourmand ontvangen als ze een kwalitatief goed keuzemenu serveren voor een prijs lager dan 37 euro en waarin seizoensgebonden producten de hoofdrol spelen.

Prijs en kwaliteit
Michelin beloont op deze manier eetgelegenheden met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

In Bib Gourmand Benelux Gids voor 2016 staan 217 restaurants: 169 in België (28 nieuwe), 15 in Luxemburg (5 nieuwe) en 133 in Nederland (25 nieuwe).

Michelin schrijft over Nederland: ‘De Bib Gourmand zet er zijn opmars voort en is ondertussen goed vertegenwoordigd in alle uithoeken van het land.’

Dorset Borne
‘Onder de 25 nieuwkomers laat onder meer Dorset in Borne zich opmerken door zijn trendy ambiance, zijn klassieke aanpak van lokale producten en internationale invloeden.’

Rotterdam
Over Basq Kitchen in Rotterdam: ‘Dank zijn selectie aan de heerlijke Baskische gerechten die het in de Rotterdamse foodhallen voorschotelt.’

Maastricht
De levendige sfeer die daar hangt, is ook een troef van het kosmopolitische Harry’s in Maastricht, waar lokale producten en internationaal getinte bereidingen mooi samengaan.’

De 25 nieuwe Nederlandse eetgelegenheden met een Bib Gourmand zijn (in alfabetische volgorde):
Almere – Brasserie Bakboord
Amersfoort – De Aubergerie
Assen – Bij Jaap
Berg en Dal – Puur M
Borne – Dorset
Brummen – Tante Blanche
Ede – Het Oude Politiebureau
Haaksbergen – Bi’j de Watermölle
Lattrop – Landgoed de Holtweijde
Leens – Korensant Verhildersum
Leiden – Alexander
Leidschendam – Bij Erik
Maastricht – Harry’s
Nijmegen – Bistro Flores
Noordeloos – Bistro De Gieser Wildeman
Noordwijk aan Zee – Onder de Linde
Ravenstein – Versaen
Rotterdam – Basq Kitchen
Rotterdam – Kwiezien
Rotterdam – Umami by Han
Sint-Oedenrode – De Beleving
Valkenburg – Juliana
Voorst – Intens
Warmond – Bistro Napoleon
Zenderen – De Kloostergang

Het volledige overzicht van restaurants met een Bib Gourmand in ons land is te bekijken via onderstaande link. De gids is vanaf 19 november verkrijgbaar voor 17,95 euro.

Overzicht restaurants met Bib Gourmand

Michelingids
Maandag 7 december wordt in Amsterdam de Michelingids Nederland 2016 gepresenteerd. Voor de belangstellenden: maandag 16 november worden de sterren in België bekendgemaakt.

Vorig artikel

10 keer meer met bloemkool

Volgend artikel

Chef2Chef: Dennis over Jurgen, Jurgen over Dennis

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.