Nieuws

Mexicaanse topchef kookt met Joris Bijdendijk in keuken Rijks

Restaurant Rijks in Amsterdam haalt weer een internationale topchef naar Nederland voor een bijzondere samenwerking. Op 5, 6 en 7 april kookt sterchef Joris Bijdendijk samen met Jorge Vallejo van restaurant Quintonil in Mexico, de nummer 11 in de lijst van The World’s 50 Best.

In het eerste weekeinde van april slaan de door Michelin met een ster bekroonde chef Joris Bijdendijk en zijn Mexicaanse collega Jorge Vallejo de handen ineen.

Lunch en diner
In de keuken van Restaurant Rijks bereiden ze deze dagen een speciaal menu van zes gangen, dat beschikbaar is als lunch en als diner.

Jorge Vallejo
Jorge Vallejo is, met zijn vrouw, sinds 2012 eigenaar van restaurant Quintonil in Mexico-Stad.

Hij serveert er de hedendaagse Mexicaanse cuisine, waarbij gastronomische tradities en moderne twist hebben gekregen en de nadruk wordt gelegd op duurzaamheid.

World’s 50 Best
In de World’s 50 Best-lijst steeg de eetgelegenheid sinds 2015 van plaats 35 naar plek 11 en daarmee is het het hoogst genoteerde restaurant uit Mexico.

Reserveren voor het speciale menu kan via de website van Restaurant Rijks. Daar vind je ook meer informatie. De prijs per couvert bedraagt 110 euro.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Whiskydiner bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag

Volgend artikel

Jonnie en Thérèse Boer openen Brass Boer Thuis op 27 april

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.