Nieuws

Met wijntips van Lotte Wolf door de Tour de France

Lotte Wolf was jarenlang het wijnbrein van driesterrenrestaurant Oud Sluis. Nu is ze wijnbaas bij Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. Tijdens de Tour de France geeft ze dagelijks wijntips.

Tour du Vin noemt Lotte de Franse wijnreis op haar blog. Iedere Tourdag selecteert ze een bijzondere wijn uit de streek waar de renners zich op dat moment bevinden. En als er echt geen wijn te vinden is, dan maakt ze even een uitstapje naar bier of jenever.

Zo zat op dag één tijdens de Tourstart in Utrecht jenever van Staffhorst in de bidon. Naast boeiende achtergrondinformatie geeft Lotte ook het recept prijs voor een cocktail met deze drank. Wie niet van jenever of cocktails houdt, kan volgens Lotte terecht in drie geselecteerde wijnbars in Utrecht.

De tweede etappe bracht de renner van Utrecht naar de Neeltje Jans in Zeeland. Voor Lotte hoogste tijd om De Kleine Schorre te drinken. Deze wijnhoeve ligt in Dreischor op nog geen 30 kilometer van de finishlijn op de Neeltje Jans. Wijn van De Kleine Schorre is volgens Lotte ‘puur, zuiver, eerlijk en vooral heel erg Zeeuws’. We geloven haar meteen.

En zo gaat het door. Elke dag weer een spannende wijntip van Lotte. Leuk om te volgen. Zo wordt de Tour de France wat ons betreft wel heel erg aantrekkelijk. En de gele trui? Die zit stevig om de schouders van Lotte Wolf. Tot aan Parijs.

 

Vorig artikel

Culinaire stops langs parcours Tour de France 2015

Volgend artikel

ArtDeli Amsterdam start met gastchefs: Onno Kokmeijer begint

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.