Jesse Franzen heeft in Amsterdam Franzen geopend. Na het opdoen van ervaring in de keukens van – onder andere – Tribeca in Heeze en Ron Gastrobar in Amsterdam, kiest hij nu voor het ondernemerschap.
De opening van restaurant Franzen wordt gemeld door Talkies Magazine. De kersvers ondernemer groeide op in een horecafamilie. Zijn vader koos eveneens voor de keuken, terwijl zijn moeder werkte aan de voorkant.
Tribeca en Ron Gastrobar
Op het cv van Jesse staan onder andere Tribeca in Heeze van Jan Sobecki, Ron Gastrobar van Ron Blaauw in Amsterdam en Marie, het restaurant van het Amsterdamse hotel De L’Europe.
In het artikel staat dat de ondernemer met Franzen zijn visie op gastronomie tot leven brengt. ‘Een restaurant dat aanvoelt als een moderne huiskamer voor de stad.’ Hij streeft naar een ongedwongen en warme sfeer, en een professionele maar informele service.
Klassieke basis
Met een menu dat ‘herkenbaar en seizoensgebonden’ is, en ‘met een klassieke basis en een eigentijdse twist’. Verder een uitgebreide selectie wijnen, cocktails en alcoholvrije alternatieven.
Het restaurant is gevestigd in de Johannes Verhulststraat. Dineren kan van dinsdag tot en met zaterdag, lunchen is mogelijk van woensdag tot en met zaterdag. Als gast ben je ook welkom aan de bar voor een glas wijn en/of snacks. Dat kan van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 16.00 uur.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Restaurant Judith, gevestigd in Kasteel Engelenburg in Brummen, heeft een nieuwe chef. Bas Diepenbroek neemt…
-
Nieuws uit Bourgondisch Breda: Restaurant Chocolat verhuist en heropent in juni 2025 op een compleet…
-
Summum in Zeewolde is open. Het restaurant en gastrobar aan het water heeft een heldere…


