Nieuws

Merlet in Schoorl krijgt kunstwerken en verbouwing

Sterrestaurant Merlet in Schoorl gaat op de schop. Het restaurant krijgt onder andere een bijzonder kunstwerk met een knipoog naar de populaire klimduin in het centrum van het dorp.

De klimduin in Schoorl. Voor wie hem niet kent; het is een 51 meter hoge zandduin die het natuurgebied de Schoorlse Duinen verbindt met de kern van het Noord-Hollandse dorp. Velen zijn na een fikse klimpartij met grote snelheid van deze duin afgerend, gerold, gestruikeld of gegleden.

Die klimduin vormt een van de blikvangers van het nieuwe Merlet. In het restaurant komt namelijk een uniek kunstwerk te staan in de vorm van een zandloper.

Dit kunstwerk is 3,5 meter breed en 1 meter hoog. Aan het begin van de avond zie je de handen van de koks de borden opmaken en aan het eind van de avond wordt de hele keuken zichtbaar als een doek wat naar beneden valt.

Dit is een van de 10 bijzondere kunstwerken die worden geplaatst in het nieuwe restaurant. Voor de rest krijgt het restaurant een nieuwe keuken, een nieuwe entree en nieuw meubilair.

Merlet is tot en met 5 januari nog open. Daarna gaat het dicht voor de grootscheepse verbouwing. Vanaf begin februari kunnen gasten genieten van het nieuwe Merlet.

Vorig artikel

All-in menu Restaurant Valuas in Venlo in februari

Volgend artikel

De favoriete delicatessenwinkels in Brabant van Ludo de Jong

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.