Nieuws

Merlet en Jonathan Zandbergen lanceren nieuw concept

Restaurant Merlet in Schoorl en haar chef Jonathan Zandbergen hebben een nieuw concept gelanceerd. CHEFFD Atelier is een chef’s table-restaurant in Japanse stijl, waar alles draait om dé ultieme eetbeleving. De gerechten en producten worden uitgelicht door middel van video storytelling.

‘Schoonheid in design en presentatie zorgen voor rust en focus om optimaal te kunnen genieten van de gerechten’, aldus Merlet en Jonathan over het nieuwe concept. ‘De gerechten zijn samengesteld met de allerbeste internationale ingrediënten.’

Tasting menu
Aan de open keuken geniet je van een tasting menu van tien gangen, waarbij je wordt meegenomen op een gastronomische reis met alle achtergrondverhalen achter de gerechten.

Het menu is gebaseerd op vis, vlees en groenten, die worden uitgelicht door middel van 4K video storytelling. ‘Verwacht geen cinema, maar een avondvullend programma dat alle zintuigen prikkelt.’

De avond start met vier snacks voor bij het aperitief in de champagnelounge van Merlet en wordt afgesloten met sweets bij de koffie.

Omakase
De kookstijl is geïnspireerd op de Japanse Kaiseki-cuisine en de omakase-stijl. ‘In Japan is omakase een eeuwenoud begrip en is een manier ban dineren, waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kunsten van de chef.’

Omakase shimasu vertaalt zich naar ‘Ik laat het aan jou over’, waarin ‘jou’ refereert aan de chef en sommelier. De Kaiseki-cuisine combineert verschillende vaardigheden en kooktechnieken binnen één menu. Denk hierbij aan stoven, grillen, stomen en de toepassing van Japanse snijtechnieken.

Tien couverts
Wie reserveert, ontvangt een ticket voor een van de tien exclusieve zitplaatsen. Dat ticket koop je zoals je bijvoorbeeld ook een kaart koopt voor een concert of theatervoorstelling. De kosten van het ticket dekken de prijs van het menu. De dranken, wijnen of arrangementen worden op de avond zelf berekend. Er geldt een aanbetaling, die van de rekening wordt ingehouden.

Lees ook:
Vernieuwd Merlet in Schoorl draait om beleving, kunst en het verleden
Methode Merlet geheim achter twintig jaar Michelinster in Schoorl
Oranje Boven in nieuwe menu sterchef Jonathan Zandbergen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hotel Bilderberg De Keizerskroon ingrijpend verbouwd

Volgend artikel

WTOL Academy start met opleiding over alcoholvrij

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.