Nieuws

Menno Post wil The Blonde in Blendin Hotel Bloemendaal op de kaart zetten

Blendin Hotel Bloemendaal opent in juni restaurant The Blonde. Het restaurant wordt culinair vormgegeven door Menno Post, die als zzp’er al enige tijd actief was voor het hotel en nu als f&b manager voor 3 dagen in de week is aangesteld.

Menno Post kookte jarenlang op sterrenniveau in De Bokkedoorns in Overveen en later in zijn eigen restaurant Olivijn in Haarlem. Sinds de sluiting van Olivijn werkt hij als zzp’er en komt hij in aanraking met Blendin Hotel Bloemendaal, het nieuwe boetiekhotel in Bloemendaal aan Zee. Hij draait er zijn diensten en is daarnaast twee dagen in de week verbonden als docent in het onderwijs.

Wat ga je doen in Bloemendaal?
‘Ik ben sinds begin april f&b manager bij het luxe boetiekhotel Blendin Hotel Bloemendaal, en ben er verantwoordelijk voor de culinaire koers van het nieuwe restaurant The Blonde. Ik word geen chef-kok, want daar nemen we iemand voor aan. Daarnaast blijf ik voorlopig actief in het onderwijs.’

Wat wordt The Blonde voor een restaurant?
‘Fine dining met mooie en eerlijke producten, veelal afkomstig uit Nederland. Maar geen 10 amuses meer of peperdure borden of bestek. Wel kwaliteit, passend bij de hotelgasten. We merken dat gasten, die alleen voor ontbijt bij ons terecht konden, graag in huis willen eten. Daarom richten we een restaurant in, het wordt een soort vip-dek op het strand. Het hotel staat bovenop een duin met prachtig zicht op zee en strandtenten. Straks kunnen gasten in ons boetiekhotel genieten van heerlijke gerechten met een schitterend uitzicht over duinen en strand.’

Het wordt dus geen Olivijn 2.0?
‘Nee, zeker niet. Ik stel wel de kaart samen en kies daarbij voor kwaliteit, maar mijn naam wordt er niet op die manier aan verbonden. Ik ben f&b manager die de chef-kok aanstuurt. Zo beginnen we het restaurant per 1 juni. Na het zomerseizoen willen we het concept uitrollen om ook buiten het zomerseizoen gasten te trekken, bijvoorbeeld uit Haarlem, Heemstede en Amsterdam. Uitgangspunt is en blijft de gast, die de afgelopen paasdagen veelal uit Duitsland kwam.’

Wat kun je over het hotel vertellen?
‘Het is een prachtig luxe boetiekhotel met 46 kamers en suites. Het hotel is in december 2024 door Entree Magazine uitgeroepen tot Best New Boutique Hotel van Nederland. Het hotel is sinds maart 2024 open en wordt bestierd door Jeroen Postma. Het restaurant The Blonde is vernoemd naar het boek Blonde Duinen van schrijver Jac. P. Thijsse, die als onderwijzer en natuurbeschermer bekend was in deze omgeving.’

Lees ook:
Yornie van Dijk over Basiliek Harderwijk: ‘Vis uit IJsselmeer op kaart’
De Salentein en Rik Jansma kiezen voor de ambitieuze weg
Fine dining met uitzicht: Summum opent in haven van Zeewolde

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sense Restaurant verhuist naar Vught

Volgend artikel

Michelin voegt acht restaurants toe aan Nederlandse gids

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.