Nieuws

Menno Post start unieke chefstuintable in binnentuin van Olivijn

Wie een bijzondere beleving wil meemaken, kan bij Olivijn nu lunchen in een kas. In de binnentuin van het restaurant heeft eigenaar Menno Post een kas geplaatst en sfeervol ingericht om lunches te serveren.

Voor restaurants is en blijft het een uitdagende tijd om gasten te ontvangen, nu de coronamaatregelen van kracht blijven en om 17.00 uur het restaurant dicht moet zijn. Menno Post liep op Marktplaats tegen een mobiele vergaderruimte aan en bedacht een nieuw concept: de chefstuintable.

‘Na de uitreiking van Lekker ben ik direct doorgereden naar Leiden om daar een glazen kast te demonteren en mee te nemen naar Haarlem. Vervolgens heb ik de kas in onze binnentuin achter het restaurant opgebouwd en sfeervol ingericht. In Friesland heb ik houtkachels gekocht. Deze kachels zorgen voor voldoende warmte in de buitenkas’, laat de creatieve ondernemer weten aan ChefsFriends.nl.

De chefstuintable is voorzien van vloerbedekking, kachels en is geïsoleerd. De kas is bedoeld voor groepen van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Het is de bedoeling dat de kas de hele winter blijft staan en ingezet wordt om lunches en als het weer mag diners te verzorgen.

Vrijdag 17 december ontvangt Post de eerste gasten in de chefstuintable van Olivijn. In de kast staat geen keuken, maar wel worden er de laatste tafelbereidingen verzorgd. Denk daarbij aan het warm maken van de sauzen op de houtkachel. Ook zal Post zelf extra tijd spenderen aan gasten om uitleg over de gerechten en de wijnen te geven.

Restaurant Olivijn is gevestigd in de Kleine Houtstraat 70 in Haarlem. Wie de kast wil reserveren, kan contact opnemen met het restaurant. Olivijn beschikt over een Michelinster en is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Geniet tijdens kerst van de kazen van Bourgondisch Lifestyle

Volgend artikel

Beste smaakcombinaties Pascal Jalhay in ‘Wereldse smaakmakers’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.