Nieuws

Martin Ruisaard aan de slag bij Kasteel Maurick in Vught

Martin Ruisaard is de nieuwe chef van Kasteel Maurick in Vught. Hij wordt verantwoordelijk voor restaurant Hendrik van Maurick en brasserie Catharina van Maurick. Martin komt over van Aan de Zweth in Schipluiden en vervangt Bart van der Wal, die na vier jaar kiest voor het ondernemerschap.

Kasteelheren Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo zijn blij met de komst van Martin, die ruime ervaring heeft als chef en souschef op goed niveau.

Brasserie en restaurant
‘Hij is verantwoordelijk voor ons fine dining-restaurant en de brasserie’, aldus Niek. ‘Hij werkt samen met de chef van de brasserie en ik blijf als sparringpartner betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe gerechten en het bewaken van het niveau.’

Niek van Lieverloo
Ook aan de voorkant is het team van restaurant Hendrik van Maurick versterkt. Niek daarover: ‘Onze maître-sommelier en wine director Leon Aben heeft een sterk nieuw team gevormd met mensen die ervaring hebben bij mooie bedrijven.’

Sommelier
Sommelier Marieke de Louweren werkte bij De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en bij het Belgische Karmeliet. Assistent-maître Chantal van Groeninge heeft Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven en De Swaen in Oisterwijk op haar cv staan.

‘Onze leerling-gastheren Mick Langhenhuijsen en Tim van den Bouwhuijsen deden ervaring op bij respectievelijk Rijks in Amsterdam en De Lindehof in Nuenen’, besluit Nick. ‘We hebben een fris en deskundig team dat de gasten met verve in de watten legt.’

Lees ook:
Ondernemen in coronatijd: Niek van Lieverloo van Kasteel Maurick
Eigen bier Heerlijke Hendrik voor Kasteel Maurick in Vught

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Exclusief Cook Like a Chef pop-up diner met zes sterrenchefs

Volgend artikel

Video: (groente-)inspiratie van chef Niven Kunz

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.