Mario Ridder start Brasserie & Wijnbar Lalou in Delft
Mario Ridder is weer onder en achter de pannen. In Delft opent hij vrijdag 1 november Brasserie & Wijnbar Lalou. Tijd om Mario te bellen, want het belooft ‘de nieuwe hotspot van Delft’ te worden.
Wat ga je doen?
‘Je belt op het juiste moment, want morgen gaan we open met Brasserie & Wijnbar Lalou. Het is een wijnbar, een bar en een brasserie onder één monumentaal dak, aan de Spoorsingel in hartje Delft. Het gaat om een oud pand met prachtige ornamenten en plafondschilderingen. Aan de voorzijde is de knusse wijnbar met plek voor zo’n 25 gasten waar gerechten gedeeld kunnen worden. Verderop staat een bar, een beetje bruine kroeg-achtig voor een lekker glas bier. En als je langs de wijnkast naar achteren loopt, beland je in de brasserie waar zo’n 40 gasten kunnen eten. Er is nog een binnentuin waar in de zomer wel 80 gasten kunnen zitten.’
En Mario kookt er zelf?
‘Jazeker, maar we doen geen menu’s of wijnarrangementen meer. We kiezen voor de mooiste ingrediënten voor de lekkerste gerechten, zonder poespas zoals schuimpjes of krokantjes. We gaan voor simpele bereidingen met een perfecte cuisson en goede sauzen. Het eten is lekker in hoofdletters geschreven. Neem bijvoorbeeld de lijngevangen zeebaars met beurre noisette, of hele hoender zonder bot. Maar ook hazenrug met saus royale of coquilles met pata negra en citroendressing. Gewoon goed en lekker.’
Dan klinkt goed, zeker in combinatie met lekkere wijnen waar jij patent op hebt.
‘We hebben 750 zorgvuldig geselecteerde wijnen. Wijnen zijn per glas of fles te bestellen. En het leuke is: Mario schenkt het eerste glas in en zet de fles wijn vervolgens op tafel om zelf lekker bij te schenken. Heel ongedwongen allemaal, heel casual. Als gast bepaal je zelf wat je wilt, dat ga ik niet meer doen. We zijn er echt voor iedereen. Ik wil mensen in mijn zaak waar ik leuk voor kan koken.’
We kennen je nog van sterrestaurant Joelia. Wat heb je daarna gedaan?
‘Een tijdje even niets, dat was best lekker. Maar ik liep per ongeluk tegen dit pand aan en ik was meteen verkocht. Het pand is zo mooi, zo authentiek. In heel korte tijd hebben we dit omgebouwd en ingericht. Ik ben ontzettend trots en heb er ontzettend veel zin in. Lalou wordt de nieuwe hotspot van Delft.’
Lees ook:
Peter Timmer neemt Joelia Rotterdam over van Mario Ridder
Dorus Clement verhuist Chocolat naar Chasse Botanique in Breda
Niels en Joleen openen restaurant Element in Gasfabriek Meppel
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.