Nieuws

Marcel van Zomeren 25 jaar eigenaar In den Rustwat Rotterdam

Marcel van Zomeren is in oktober liefst 25 jaar eigenaar van In den Rustwat in Rotterdam-Kralingen. De ondernemer kwam er in 1988 op 23-jarige leeftijd in dienst, nam de zaak in 1997 over en behoort anno 2022 met zijn restaurant tot de betere van Nederland.

Restaurant In den Rustwat huisvest in een monumentaal pand aan de Honingerdijk in het Rotterdamse stadsdeel Kralingen. Het pand stamt uit 1597 en verhuisde in 1959 van haar plek boven aan de Honingerdijk naar de huidige locatie naast Trompenburg Tuinen en Arboretum en het complex van Excelsior.

Eigenaar en chef-kok
In 1988 kwam Marcel als 23-jarige in dienst bij de toenmalige eigenaren Tinka en Johan van der Horst. Vanwege zijn drive en enthousiasme kreeg hij al snel de vraag of er belangstelling was de zaak over te nemen. Dat gebeurde in 1997 en dat betekent dat hij in 2022 25 jaar eigenaar – en chef-kok – is.

Franse keuken
De basis voor de gerechten van In den Rustwat is de Franse keuken, waar Marcel graag mondiale invloeden aan toevoegt. Hij noemt ‘liefde, tijd en de topkwaliteit producten die hij gebruikt’ zijn duurste ingrediënten. Zorgvuldig gekozen bij biologische en lokale telers, onder andere uit het nabijgelegen Voedselbos en de Biesbosch.

Vernieuwde Oranjerie
De afgelopen jaren is, mede ingegeven door alle ontwikkelingen rondom corona, veel geïnvesteerd in kwaliteit. Zo koos Marcel ervoor afstand te doen van zijn Bib Gourmand om op een betere manier invulling te kunnen geven aan zijn ambities, introduceerde hij een vierdaagse werkweek om zijn restaurant interessanter te maken voor zijn medewerkers én vernieuwde hij de Oranjerie.

Restaurant In den Rustwat is aangesloten bij Alliance Gastronomique en van woensdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner.

Lees ook:
Foto’s nieuwe Oranjerie restaurant In den Rustwat Rotterdam
Je verheugen op de volgende hap bij In den Rustwat Rotterdam
Chef2Chef: Marcel en Patrick van IDRW in Rotterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Jonnie en Thérèse Boer openen Brass Boer Curaçao

Volgend artikel

Leerling Jurgen nu chef Vinkeles: ‘Stap kwam op juiste moment’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.