In de kaart kijken

Makreel met tomaat en avocado van ’t Klooster Wijk bij Duurstede

Gerechten met een verhaal. Daaraan besteden we aandacht in onze videorubriek ‘In de kaart kijken’. In deze aflevering een signatuurgerecht van Jeroen van Hensbergen van ’t Klooster in Wijk bij Duurstede. De zomer en zijn passie voor zeevissen komen terug op het bord, met een hoofdrol voor makreel.

Op de menukaart van topchefs staan gerechten die een verhaal hebben. Een heel mooi verhaal vaak. In onze rubriek ‘In de kaart kijken’ gaan we op zoek naar die verhalen.

Signatuurgerecht
De chef maakt het bord op in de video en in onze nieuwsbrief vertelt hij uitgebreid het verhaal over en achter zijn signatuurgerecht.

Nieuwsbrief
Dat doet hij of zij exclusief voor abonnees. Wil jij onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen, meld je dan gratis aan via deze link.

Jeroen van Hensbergen
In de keuken van restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede toont Jeroen van Hensbergen zijn jonge makreel met diverse bereidingen van tomaat en avocado.

Minimaal één keer per jaar gaat de chef zeevissen op makreel. Nog een inspiratiebron voor dit gerecht: de zomerse temperaturen.

In de kaart kijken
Benieuwd naar welke gerechten eerder al zijn opgemaakt voor onze videocamera? Je kunt de andere afleveringen van In de kaart kijken hier terugzien.

Vorig artikel

Metamorfose voor sterrestaurant Basiliek in Harderwijk

Volgend artikel

‘Niks in the Fridge’-menu bij sterrestaurant Bretelli in Weert

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.