Nieuws

Maik Kuijpers aan tafel met kinderen bij Carstens Amsterdam

Bij Carstens in Amsterdam vinden in oktober en november twee educatieve sessies plaats voor kinderen. Tijdens ‘Aan tafel’ neemt chef Maik Kuijpers ze mee op een culinaire ontdekkingstocht. Ze leren producten ontdekken op basis van smaak-, geur- en spelelement, terwijl de ouders genieten van een lunch.

De stadse brasserie nabij het Centraal Station van Amsterdam wil een plek zijn waar kinderen graag komen. Zo mogen ze hun eigen toetje maken in de keuken en krijgen ze de menukaart gepresenteerd in de vorm van een educatie kleurplaat.

Smaak en geur
Nieuwste initiatief van Carstens, waar Maik Kuijpers de conceptchef is, heet ‘Aan tafel’. Zondag 6 oktober en zondag 3 november leren kinderen diverse producten te ontdekken op basis van smaak-, geur- en spelelement.

Lees ook: Maik Kuijpers brengt boerderij naar hartje Amsterdam

Lunchen
Ze doen een spannende smaaktest en gaan zelf aan de slag met twee gerechtjes, die ze aansluitend serveren aan hun ouder(s).

Terwijl de kinderen bezig zijn onder leiding van het keukenteam, genieten de volwassenen van een volledig verzorgde lunch.

De Librije
‘Ik vind het belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren waar ons eten vandaan komt en betrek ze graag in het kookproces’, aldus de initiatiefnemer, die bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle jarenlang de rechterhand was van Jonnie Boer.

Reserveren
Beide middagen begint Maik om 12.30 uur. De kosten bedragen 35 euro per persoon voor volwassenen en 15 euro voor kinderen. Reserveren kan via deze link.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Culinair genieten en fietsen met arrangement Duin & Kruidberg

Volgend artikel

Leden Alliance Gastronomique verzorgen Supernovae diner

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.