Advertorial

Lunchen met Chaîne des Rôtisseurs bij Kruisherenhotel in Maastricht

Advertorial – Leden van Chaîne des Rôtisseurs gaan op zondag 1 maart lunchen bij het Kruisherenhotel in Maastricht. Wie zin heeft om aan te schuiven, is van harte uitgenodigd.

Chaîne des Rôtisseurs is een internationale organisatie met meer dan 25.000 leden wereldwijd. In ons land kenmerkt de vereniging zich door een vriendschappelijk karakter met regelmatig lunches en diners bij goede restaurants. Zoals op 1 maart bij het Kruisherenhotel in Maastricht.

Het is de tweede keer dat de leden gaan lunchen in het Kruisherenhotel dat deel uitmaakt van de Oostwegel Collection waartoe ook Château Neercanne, hotel Winselerhof en Château St. Gerlach behoren. De eerste keer dat de leden hier gastvrij werden ontvangen was gedurende het Grand Chapître in Maastricht in 2013.

Geschiedenis, design, gastvrijheid en expertise
Het met vijf sterren geclassificeerde Kruisherenhotel ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15e eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. De inrichting is een creatie van de internationaal geroemde interieurarchitect Henk Vos in samenwerking met internationale ontwerpers als Le Corbusier, Ingo Maurer en Philip Starck.

De architectonische contrasten tussen verleden en heden komen overal in het hotel tot leven. Van de indrukwekkende entree tot Kruisherenrestaurant en luxe hotelkamer tot Wine Bar Rouge & Blanc. Het samenspel van geschiedenis, design, muziekkunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter welke is bekroond met de ‘Dutch Hotel Award 2017’. Het Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.

Het menu
Het ontvangst op 1 maart is om 12.00 uur, waarna de lunch om 12.30 uur van start gaat. Het evenement sluit om 17.00 uur af. Het menu ziet er als volgt uit:

Amuses
Ossenhaas | bieslook creme | rode biet | enoki
Zalm | zwarte sesam | tomaat | basilicum
Quinoa | avocado | wakame | zwarte knoflook
 Marsuret Prosecco
 
 ***

Zalm
avocado | kervel | frisée | zee venkel | nori
Domaine Albert Mann | Pinot Blanc en Auxerrois | Elzas, Frankrijk | 2018
 
***

Corvina
rivierkreeft | courgette | wortel | Noilly prat (Vermouth)
Aldeneyck | Chardonnay | Limburg, België | 2017

***

Entrecôte
knolselderij | rode biet | rode ui | aardappel | saus van truffel
Vayra | Nebbiolo | Barbera d’alba, Italië | 2017
 
***

Parfait tiramisu
Baileys | koffie | rode bessen | frambozen | krokante amandel | saffraan |  amandelmelk ijs
Cascina Ghercina | Brachetto | Piemonte, Italië | 2018

***

Koffie
Koffieservies

Leden betalen 105 euro per persoon voor deze uitgebreid verzorgde lunch. Dit is inclusief wijnen. Het kledingadvies luidt ‘tenue de ville’. Een lidmaatschap bij Chaîne des Rôtisseurs kost 140 euro per jaar. Het ledenbestand bestaat uit interessante mensen met een passie voor lekker eten. Lid worden kan via de website www.chainedesrotisseurs.nl. Wie geen lid is, kan vragen of het mogelijk is om aan te schuiven om zo kennis te maken met de leden. Dat kan door een mail te sturen naar info@chaine.nl.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Chaîne des Rôtisseurs, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over deze leuke eetvereniging kun je terecht op www.chainedesrotisseurs.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Blog: smaakkunde of fijnproever?

Volgend artikel

De favoriete delicatessenzaken in Limburg van Bart Ausems

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.