Nieuws

Lokale ingrediënten thema vijfde Vegetarische Restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek viert van 5 tot en met 11 oktober het eerste lustrum. Zeven dagen kun je als consument voor 25 of 40 euro genieten van een vegetarisch menu. Onder de deelnemers sterrestaurant Vermeer in Amsterdam, De Keuken van Floris in Rotterdam en Vork & Mes in Hoofddorp.

Van 5 tot en met 11 oktober wordt voor de vijfde keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden. Deelnemende restaurants serveren dan een ‘speciaal samengesteld vegetarisch menu’.

Groenten
‘Dit jaar vragen we de eetgelegenheden om waar mogelijk lokale ingrediënten te gebruiken’, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond. ‘Binnen een straal van 25 kilometer.’

‘Groenten spelen een belangrijke rol in de vegetarische keuken en we vinden het daarom belangrijk dat er extra aandacht aan de kwaliteit en het karakter van de ingrediënten wordt besteed.’

Mogelijkheden vegetarische keuken
De directeur zegt dat de week vooral is bedoeld om enorme mogelijkheden van de vegetarische keuken te laten zien. ‘Het gaat dus niet zozeer om het weglaten van het vlees.’

Sterrestaurant Vermeer
Onder de deelnemers het met één Michelinster bekroonde restaurant Vermeer, gevestigd in het NH Barbizon Palace Hotel aan de Prins Hendrikkade. Ook ‘groentenkok’ Jonathan Karpatios van restaurant Vork & Mes doet mee.

In de Keuken van Floris
Reserveren kan eveneens bij In de Keuken van Floris, het Rotterdamse restaurant van Floris Versluijs.

Twee jaar geleden haalde hij het nieuws met een vegetarisch diner van liefst veertig gangen. Daar is de foto bij dit bericht gemaakt.

Deelnemende restaurants
Voor een menu betaal je 25 euro of 40 euro, afhankelijk van het deelnemende restaurant. Een volledig overzicht is vanaf begin september te bekijken op de website van De Vegetarische Restaurantweek. Daar kun je ook reserveren.

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond en Vara’s Vroege Vogels in samenwerking met Dinnersite.

Vorig artikel

Diner door 27 Amsterdamse chefs voor Prins Claus Fonds

Volgend artikel

Slapen en eten in Giethoorn en op Texel in één arrangement

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.