Home / Nieuws / Lokale ingrediënten thema vijfde Vegetarische Restaurantweek

Lokale ingrediënten thema vijfde Vegetarische Restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek viert van 5 tot en met 11 oktober het eerste lustrum. Zeven dagen kun je als consument voor 25 of 40 euro genieten van een vegetarisch menu. Onder de deelnemers sterrestaurant Vermeer in Amsterdam, De Keuken van Floris in Rotterdam en Vork & Mes in Hoofddorp.

Van 5 tot en met 11 oktober wordt voor de vijfde keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden. Deelnemende restaurants serveren dan een ‘speciaal samengesteld vegetarisch menu’.

Groenten
‘Dit jaar vragen we de eetgelegenheden om waar mogelijk lokale ingrediënten te gebruiken’, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond. ‘Binnen een straal van 25 kilometer.’

‘Groenten spelen een belangrijke rol in de vegetarische keuken en we vinden het daarom belangrijk dat er extra aandacht aan de kwaliteit en het karakter van de ingrediënten wordt besteed.’

Mogelijkheden vegetarische keuken
De directeur zegt dat de week vooral is bedoeld om enorme mogelijkheden van de vegetarische keuken te laten zien. ‘Het gaat dus niet zozeer om het weglaten van het vlees.’

Sterrestaurant Vermeer
Onder de deelnemers het met één Michelinster bekroonde restaurant Vermeer, gevestigd in het NH Barbizon Palace Hotel aan de Prins Hendrikkade. Ook ‘groentenkok’ Jonathan Karpatios van restaurant Vork & Mes doet mee.

In de Keuken van Floris
Reserveren kan eveneens bij In de Keuken van Floris, het Rotterdamse restaurant van Floris Versluijs.

Twee jaar geleden haalde hij het nieuws met een vegetarisch diner van liefst veertig gangen. Daar is de foto bij dit bericht gemaakt.

Deelnemende restaurants
Voor een menu betaal je 25 euro of 40 euro, afhankelijk van het deelnemende restaurant. Een volledig overzicht is vanaf begin september te bekijken op de website van De Vegetarische Restaurantweek. Daar kun je ook reserveren.

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond en Vara’s Vroege Vogels in samenwerking met Dinnersite.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.