Nieuws

LEV Foodbar in Doetinchem fors groter na verhuizing

LEV Foodbar in Doetinchem gaat verhuizen. De horecazaak komt in een nieuw te bouwen woongebied aan de Oude IJssel, Stadsdok genaamd. De verhuizing zorgt voor een forse toename van het aantal couverts.

Momenteel is LEV Foodbar gevestigd in de Waterstraat. Als de bouwplanningen goed verlopen, zit LEV Foodbar eind 2025 in een nieuw te ontwikkelen gebied aan het water, aan de Oude IJssel met zicht op de oude molen.

‘Het wordt een uniek plekje’, belooft Mascha Smit van de HIM Group, dat eigenaar is van LEV Foodbar en andere horecaconcepten zoals Villa Ruimzicht in Doetinchem, Hotel De Wereld in Wageningen en The Church in Arnhem. ‘De gemeente wil de Oude IJssel meer betrekken bij de stad en bouwt een woongebied aan het water. Er is plaats voor één horecabedrijf, dat wordt LEV Foodbar.’

Bib Gourmand

Voor LEV Foodbar betekent de verhuizing een forse groei in het aantal couverts. Smit: ‘Die gaat omhoog naar 130 couvert binnen en nog eens 100 couvert buiten. We gaan ons de komende weken verdiepen in hoe het concept er uit gaat zien, maar je kunt wel voorstellen dat er ruimte is voor een mooi terras, om een bootje aan te leggen, een fraaie wijnbar om ook een lekkere cocktail te drinken. Het moet vooral een gezellige plaats zijn. We willen een gaaf concept neerzetten’.

Het huidige concept LEV Foodbar beschikt over een Bib Gourmand in de Michelingids. Dat is volgens Smit straks ook het streven. ‘We willen een hotspot zijn. Doetinchem heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en heeft prachtige horecabedrijven en ondernemers. Daardoor wordt de stad steeds aantrekkelijker. Wij gaan er aan de Oude IJssel een mooi concept van maken, waarbij mede-eigenaar en gastvrouw Marlon Natrop het gezicht blijft en Mike Vrijdag van LEV. by Mike uit Winterswijk de kaart mede gaat bepalen. Maar eerst moet het pand casco worden opgeleverd, daarna gaan we brainstormen over de invulling. Het wordt leuk!’

Lees ook:
Verfijnd LEV Foodbar maakt verschil in centrum Doetinchem (blog 2019)
Selfmade man Bart Leussink: ‘Ik ga lekker op The Church in Arnhem (reportage 2024)
Gerechten met verhalen bij ‘groene ster-hotspot Lokaal in Villa Ruimzicht (blog 2021)

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zo ziet goed startende Muggels by Gijs in Uden eruit

Volgend artikel

Een feestelijke kerst met het menu van Schmidt Zeevis

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.