Nieuws

Leon Mazairac nieuwe chef-kok Grand Hotel Karel V

Grand Hotel Karel V in Utrecht heeft Leon Mazairac aangetrokken als nieuwe chef-kok. Utrechter Mazairac vervangt per oktober de vertrokken chef Vito Reekers. Grand Hotel Karel V wil met het aantrekken van Mazairac de culinaire koers voortzetten.

‘Bij deze uitdaging stond buiten kijf dat er een Chef de Cuisine aangetrokken zou worden die de culinaire ambitie van Restaurant Karel 5 niet alleen kan bestendigen, maar ook verder zal brengen binnen een relatie voor lange termijn’, laat directeur Leo Hollman weten.

Uitbouw in continuïteit, creativiteit, enthousiasme en kwaliteit moeten daarbij centraal staan. Gasten moeten blij en verrast worden binnen de monumentale beleving van het hotel, haar restaurants en zalen.

Utrechts culinair bolwerk
Hollman zegt bijzonder trots te zijn om Leon Mazairac te mogen verwelkomen als culinair boegbeeld van Grand Hotel Karel V. Hollman: ‘Leon behoeft natuurlijk weinig tot geen introductie in het Utrechtse als oud chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium. Het is dan ook gewoon een heel natuurlijke combinatie; Karel V, een écht Utrechts culinair bolwerk midden in het centrum van de oude binnenstad die Leon zo goed kent en waar zijn hart ligt’.

Mazairac zelf spreekt van een bijzonder mooi moment om de cirkel rond te maken. ‘Na 10 jaar dagelijks restaurant Podium op hoog niveau te draaien, heb ik er daarna bewust voor gekozen een aantal succesvolle concepten te ondersteunen in binnen- en buitenland. Nu keer ik terug naar ‘mijn stad’, ik ben nu eenmaal een ‘Utregs jochie’. Natuurlijk grijp ik deze kans met beide handen aan. Utrecht zit in mijn hart, ik ben hier geboren en getogen en Karel V is hét Grand Hotel van de stad’.

Gerechten herinneren
Mazairac vervolgt: ‘De keuken is zoals je van mij gewend bent: begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten die ik al jaren persoonlijk ken. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Ik vind het mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren.

Naast zijn werkzaamheden voor Restaurant Karel 5 blijft Mazairac actief voor het tv-programma ‘Binnenste Buiten’. Vito Reekers start een eigen restaurant in een pand op de kruising van de Keistraat en de Jansdam in Utrecht. Het gaat om een oud pand uit 1865, waar jarenlang Het Polman’s Huis in was gevestigd.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sander Spruijt en Robbert Goedhart samen de keuken in

Volgend artikel

Oud-eigenaren restaurant Koriander openen Bisque in Groningen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.