Nieuws

Lekker 2019: 10 nieuwe restaurants in top 100 en 97 in gids

De 2019-editie van de Lekker500 telt 97 nieuwe restaurants. In de dinsdag 30 oktober gepresenteerde top 100 staan tien nieuwe eetgelegenheden. Hoogste nieuwkomer is Sabero. Het restaurant in Roermond van Sonja en Nico Boreas komt de lijst binnen op positie 50.

Inter Scaldes in Kruiningen voert de Lekker Top 100 voor 2019 aan. Het restaurant van Claudia en Jannis Brevet stond in de vorige editie op plek 2, maar wisselt nu (weer) van positie met De Librije in Zwolle.

De Leest en Ciel Bleu
Ook de nummer 3 en 4 wisselen van plek. De Leest in Vaassen is nu de nummer 3 en neemt die plaats over van Ciel Bleu in Amsterdam (vorig jaar derde).

Tribeca
Positie 5 is voor Tribeca in Heeze. Het restaurant van Claudia en Jan Sobecki stond in de lijst van 2018 twee plaatsen lager.

Sabero
De Lekker500, dat zijn de vijfhonderd restaurants die zijn opgenomen in de gids die dinsdag 30 oktober in de winkel ligt, telt 97 nieuwkomers.

De lijst met de honderd bovenste telt tien eetgelegenheden die daar vorig jaar niet in stonden. Met Sabero in Roermond als hoogste nieuwkomer. Het restaurant van Sonja en Nico Boreas staat op positie 50.

Dit zijn de tien nieuwe restaurants in de top 100
50. Sabero in Roermond
57. Restaurant 212 in Amsterdam
81. Noble in Den Bosch
85. Restaurant O&O in St. Willebrord
86. In den Doofpot in Leiden
93. Olivijn in Haarlem
97. Waterproef in Scheveningen
98. Onder de Linden in Noordwijk
99. Plantage 87 in Oude Wetering
100. De Steenen Tafel in Arnhem

Lekker500 is een uitgave van Pijper Media. Editie 2019 bestaat uit 324 pagina’s, kost 14,99 euro en ligt dinsdag 30 oktober in de winkel en is online te bestellen via Lekker.nl.

Jonnie Boer
In de gids staan de recensies over de vijfhonderd lekkerste restaurants van Nederland, columns van Gerard Ekdom en Yvette van Boven, recepten van onder meer Jonnie Boer en etiquettelessen van Willem ‘meneer’ Reimers.

Vorig artikel

Inter Scaldes in Kruiningen voert ranglijst Lekker Top 100 aan

Volgend artikel

‘Spice up your Autumn’ van Soenil Bahadoer bij De Lindehof

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.