Le Nord kiest voor ‘bistro chic’ en verlaagt prijzen

Lieke Nicole-Creemers en Grégory Nicole wijzigen de formule van restaurant Le Nord in Bilthoven. De ondernemers gaan naar eigen zeggen terug naar de basis, iets eenvoudiger koken met minder handelingen en nog meer aandacht schenken aan het pure product. ‘Bijkomend voordeel is dat we het prijsniveau hierdoor kunnen verlagen.’
Bistro Le Nord zet met de nieuwe koers in op een Bib Gourmand, de onderscheiding van Michelin voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. De basis van de kaart wordt het keuzemenu van drie gangen voor 49 euro.
Grégory Nicole
Dat menu bestaat uit ‘modern uitgevoerde bistrogerechten als slakken, steak tartare, boerderijkip en tournedos’. Alle gerechten zijn tevens à la carte te bestellen. ‘Wat we gaan doen, noem ik bistro chic,’ aldus Grégory, ‘maar we blijven ons nog steeds restaurant noemen.’
Los van de culinaire verandering blijft alles zoals het was, aldus de eigenaren. ‘De gast kan nog steeds rekenen op met linnen gedekte tafels en een service op niveau.’
De wijzigingen bij Le Nord, van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner, gelden vanaf woensdag 5 maart.
Restaurant Norra
Lieke opent in april haar tweede restaurant. In het centrum van Bilthoven gaat ze dan van start met Norra. Die keuken komt onder leiding van Boy van Rijn. Grégory speelt er een rol als adviseur.
Lees ook:
Restaurant Norra opent in centrum van Bilthoven
Nieuwe eigenaar Aan de Zweth: ‘Maakt cirkel rond’
Bolenius Zuidas krijgt er met Bolenius Rembrandtpark broertje bij
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.